Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Βραβεύσεις και συγκινήσεις στα εγκαίνια της έκθεσης «Έλληνες Ολυμπιονίκες και Έλληνες Ολύμπιανς» (φωτό)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (51)Με μία εξαιρετική εκδήλωση πλαισιώθηκε η πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης «Έλληνες Ολυμπιονίκες και Έλληνες Olympians» του Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου που στεγάζεται σε χώρο του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας, αποτελώντας πρωτοβουλία του γυμναστή Διονύση Μπαμπαρούτση.
Η έκθεση ξεκίνησε χθες, Παρασκευή 20 Απριλίου, και είναι αφιερωμένη στους Ολυμπιονίκες και τους Ολύμπιανς (αθλητές δηλαδή που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες) και περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, ντοκουμέντα και συλλεκτικό υλικό από Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις προθήκες του εκθεσιακού χώρου υπάρχει υλικό από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και από τον Πανελλήνιο
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 9-13:30 και απόγευμα 18:00-20:00 με είσοδο ελεύθερη. Την εκδήλωση εγκαινίων οργάνωσαν η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, ο Δήμος Αγρινίου και ο Σύλλογος Φίλων Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου και στα πλαίσια της έγιναν βραβεύσεις προσωπικοτήτων του Αθλητισμού, όπως άλλωστε συνέβη και στις προηγούμενες (τέσσερις) εκθέσεις του «Αθλητικού Μουσείου», ενώ ακολούθησε ξενάγηση.
Πολλές ήταν οι συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές της εκδήλωσης και των βραβεύσεων. Τιμήθηκαν πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή αλλά και εν ενεργεία παράγοντες του αθλητισμού, συνολικά 12.

Τιμήθηκαν :
-O μοναδικός Αιτωλοακαρνάνας Χρυσός Ολυμπιονίκης ,το 1896 στη σκοποβολή, Αστακιώτης Παντελής Καρασεβδάς με τον απόγονο του, βιολόγο Σταύρο Λαϊνά, να παραλαμβάνει την πλακέτα.
-Ο μεγάλος Αγρινιώτης Μαραθωνοδρόμος, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του 1976-1980 και 1984) αείμνηστος Μιχάλης Κούσης. Την πλακέτα παρέλαβε στη μνήμη του ο αδερφός του.
– Ο αθλητής σκοποβολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 και Αρχηγός της αποστολής Ολυμπιιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 (με συνολικά 11 επίσημες παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες), δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λιβέρης.
-Ο Διονύσης Λιβέρης (γιος του Γιώργου ), πρωταθλητής Ελλάδος σε όλες τις κατηγορίες των σκοπευτικών αθλημάτων και δημοσιογράφος.
-Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντας και του Σύδνεϋ, Αλέξης Αλεξόπουλος.
-Ο Κώστας Βαρδάλης, παλαιός πρωταθλητής στίβου και έφορος του Πανελληνίου για σχεδόν 30 χρόνια .
-Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής , βαλκανιονίκης, Ντίνος Μιχαηλίδης που δεν κατέστη εφικτό να παραστεί.
– Ο Γιώργος Ζαραβίνας , μεγάλος αγρινιώτης χαντμπολίστας και νυν προπονητής που πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 .
– Τα αδέρφια Άρης και Χρήστος Καραγιώργος που ξεκίνησαν από το Αγρίνιο για να γίνουν πρωταθλητές και βαλκανιονίκες στο βάδην ενώ συμμετείχαν και στους Ολυμπιακούς του 1980.
– η αγρινιώτισσα αθλήτρια βάδην Χριστίνα Κόκοτου ,Βαλκανιονίκης που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ και της Αθήνας με μέλος της οικογένειας της να παραλαμβάνει το βραβείο.
– Η αγρινιώτισσα Πρωταθλήτρια Ελλάδας, Βαλκανιονίκης και Μεσογειονίκης Μαρία Τσώνη που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του 1988 στη Σεούλ .
– Ο παλαιός πρωταθλητής του Πανελληνίου Ζαχαρίας Πρατσίνης που υπήρξε καθηγητής του Διονύση Μπαμπαρούτση που δεν έκρυψε τη  συγκίνηση του.

Δείτε εικόνες του Κώστα Παραβατού από τις βραβεύσεις, την ξενάγηση και το ακροατήριο της εκδήλωσης:

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (4) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (5) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (16) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (17) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (18)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (3)
olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (25)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (26)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (27)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (28)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (29)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (30)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (31)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (32)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (33)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (34)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (35)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (36)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (37)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (38)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (39)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (40)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (42)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (43)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (44)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (45)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (46)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (47)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (49)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (50)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (51)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (52)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (53)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (54)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (55)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (56)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (57)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (58)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (59)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (60)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (61)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (1)

olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (2) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (6) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (7) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (8) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (9) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (10) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (11) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (12) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (13) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (14) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (15) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (19) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (20) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (22) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (23) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (24) olympionikes_aponomes_ekthesi_agrinio (48)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.