Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Βράβευσαν τους εθελοντές πυροσβέστες στη Δυτική Ελλάδα

Βράβευσαν τους εθελοντές πυροσβέστες στη Δυτική Ελλάδα

Σε μια σεμνή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου μετά από πρωτοβουλία της ΠΕΠΥΔ Δυτικής Ελλάδας, έγινε η βράβευση των εθελοντών και των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης της ΠΕΠΥΔ Δυτικής Ελλάδας.

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα Ευθύμιος Γεωργακόπουλος και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στην Αχαΐα Νίκος Ρουμελιώτης βράβευσαν τους ανθρώπους που ενισχύουν σε όλη την αντιπυρική περίοδο το έργο της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, η βουλευτής Αχαίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλαδας & Ιονίων Νήσων  Ν. Παπαθεοδωρου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τ Παπαδόπουλος, οι Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαίας & Ηλείας, αντιδήμαρχοι και υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος Ν. Γυφτάκης, αλλά και πλήθος εθελοντών.

Τόσο στην βασική ομιλία του Διοικητή της ΠΕΠΥΔ, Ευθύμιου Γεωργακόπουλου, όσο και στους χαιρετισμούς των άλλων παρισταμένων εκπροσώπων φορέων, τονίστηκε ιδιαίτερα η σπουδαιότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς των εθελοντών, ειδικά κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο, όπου μαζί με τους επαγγελματίες πυροσβέστες έδωσαν την μάχη για την πρόληψη και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών προστατεύοντας την ζωή και την περιουσία των πολιτών, αλλά και του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας.

Επίσης έγινε αναφορά και για το έργο του εθελοντισμού γενικότερα, ως μια στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες ,που αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για την ευημερία και την ανάπτυξη της χώρας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.