Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Βράβευση του ΓΕΛ Ευηνοχωρίου στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»

Βράβευση του ΓΕΛ Ευηνοχωρίου στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»

Σε μια επίσημη τελετή στο γεμάτο από μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς στούντιο Β του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, η Τελετή Απονομής των Βραβείων του 1ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής Δημιουργίας με τίτλο «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ», που συνδιοργάνωσαν το Αρχείο της ΕΡΤ και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος, καθώς και μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η αξιοποίηση και χρήση των τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών, ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά μέσα από τη ματιά των νεότερων γενεών.

Το Γενικό Λύκειο Ευηνοχωρίου βραβεύτηκε για την μεγάλου μήκους ταινία-ντοκιμαντέρ με τίτλο: «ΠΛΕΥΣΕΙΣ ΟΝΕΙΡΩΝ: Κατασκευάζοντας μια γαϊτοπούλα στο Μεσολόγγι» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Οι ρίζες ανοίγουν δρόμους-Roots are Routes». Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικό αυτού προγράμματος που υλοποιήθηκε στο σχολείο τη σχολική χρονιά 2017-2018, ομάδα μαθητών του σχολείου, καθοδηγούμενη από τον έμπειρο καραβομαραγκό Ανδρέα Βίλλιο, κατασκεύασε μια παραδοσιακή βάρκα: μια γαϊτοπούλα.

Ταυτόχρονα τα παιδιά κινηματογράφησαν όλα τα στάδια της κατασκευής, εκπαιδεύτηκαν από ειδικούς στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ και αξιοποιώντας και στοιχεία που άντλησαν από το αρχείο της ΕΡΤ, δημιούργησαν τη βραβευθείσα ταινία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Ευηνοχωρίου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους μαθητές και εύχονται καλή πρόοδο και επιτυχίες σε ότι κι αν κάνουν στη ζωή τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.