Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Βρετανίδα αποζημιώθηκε 13 χρόνια μετά τον πνιγμό της κόρης της στην Πάλαιρο!

Βρετανίδα αποζημιώθηκε 13 χρόνια μετά τον πνιγμό της κόρης της στην Πάλαιρο!

Η 11 χρονη κόρη της Laura Morgan έχασε τη ζωή της το 2003 στην Πάλαιρο, όταν παγιδεύτηκε κάτω από ένα καταμαράν.

1 Laura_MorganΜετά από 13χρονη δικαστική διαμάχη με την αγγλική εταιρεία Sunsail (μέλος του ομίλου TUI), η Lynne Morgan, από το Woodborough της Μ. Βρετανίας,αποζημιώθηκε με 6ψήφιο ποσό για τον θάνατο της 11χρονης κόρης της Laura, όταν πνίγηκε μετά από ανατροπή του καταμαράν στο οποίο επέβαινε την 31η Ιουλίου του 2003.
Η Laura βρισκόταν σε all-inclusive διακοπές με την εταιρεία Sunsail στο Club Vounaki στην Πάλαιρο (δήμος Ακτίου-Βόνιτσας), μαζί με τη μητέρα της και τη μεγαλύτερη αδερφή της.
      Το 2006, το δικαστήριο στη Λευκάδα καταδίκασε 3 υπαλλήλους της εταιρείας για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας,ένας εκ των οποίων αθωώθηκε στο εφετείο.
        Ακολούθησαν μακροχρόνιες ανακρίσεις και 13 δικαστικές ακροάσεις πριν την τελική απόφαση του Ανώτατου Ελληνικού Δικαστηρίου τον περασμένο Μάρτιο.
   Ωστόσο, η κα Morgan αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να εκφοβίσει την Sunsailότι η οικογένειά της θα συνεχίσει τον δικαστικό αγώνα στα Βρετανικά δικαστήρια, καθώς ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αναγκάσουν την εταιρεία να πληρώσει μέσω του ελληνικού δικαστικού συστήματος.
Μόνο τότε υποχρεώθηκε να οπισθοχωρήσει η Sunsail, η οποία τελικά παρέδωσε στην κα Morgan την αποζημίωση, την περασμένη μόλις εβδομάδα. Μάλιστα, η κα Morgan δήλωσε πως στο διάστημα της 13χρονης δικαστικής διαμάχης, η Sunsail επέδειξε πλήρη αδιαφορία για τη Laura, την ίδια και την οικογένειά της.
http://www.tornosnews.gr/
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ BBC EΔΩ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.