Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Βρέθηκαν στη Στράτο εξαφανισμένα από το Αιτωλικό αδέσποτα (φωτό)

Βρέθηκαν στη Στράτο εξαφανισμένα από το Αιτωλικό αδέσποτα (φωτό)

Πολλές συζητήσεις έχουν προκαλέσει καταγγελίες φιλόζωων πως από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας έχουν μεταφερθεί αδέσποτα στην περιοχή του Αχελώου και συγκεκριμένα στη Στράτο του δήμου Αγρινίου.

Τις καταγγελίες ουσιαστικά υιοθέτησε ο δήμος Αγρινίου με μια ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται πως «οι καταγγελίες των οργανώσεων δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Αγρινίου».

Στο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που είναι σε έντονη αντιπαράθεση με Φιλόζωους της περιοχής του και που υποστήριξαν πως οκτώ αδέσποτα από Αιτωλικό μεταφέρθηκαν στον Αχελώο.  Ο δήμος ανέφερε πως «οι φήμες είναι αποκυήματα της φαντασίας ορισμένων που βάζουν συνεχώς εμπόδια στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μειώσει τον πληθυσμό των αδέσποτων».

Ωστόσο σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη. Όπως έκανε γνωστό ο Σύλλογος Εθελοντών Φιλόζωων Μεσολογγίου «η Ελπίδα» τέσσερα από τα οκτώ εξαφανισμένα αδέσποτα του Αιτωλικού βρέθηκαν στον Αχελώο, στην περιοχή της Στράτου.

Πρόκειται για μια περίεργη εξέλιξη και μένει να αναζητηθεί αυτός που τα μετέφερε εκεί. Στο σημείο πάντως έσπευσαν και εκπρόσωποι του Δήμου Αγρινίου, η Φιλοζωική Αγρίνιου και πολίτες του Αιτωλικού που τα φρόντιζαν και όλες αυτές τις ημέρες τα έψαχναν .

Ο Δήμος Αγρινίου σκάναρε τα σκυλιά που εντοπίστηκαν (λείπουν τέσσερα ακόμη) ενώ ενημερώθηκαν για την υπόθεση και οι αστυνομικές αρχές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Άκης ο μπόγιας

    Πες μας Ακη τι λεει η εμπειρια σου για το θεμα; Με ωτοστοπ ηρθαν τα σκυλια απο το Αιτωλικο;

  2. Ανώνυμος

    Τον ροδιτη μονο τα μπλε κοματοσκυλα τον νοιαζουν,τα αδεσποτα τα φορτωνει σε οχηματα του δημου μας και τα παραταει στη στρατο.

  3. Άκης Ροδίτης

    Πιθανολογώ ότι τα φορτώνει ο Δήμαρχος λίγα -λίγα στο Τσερόκι και τα πάει από Μεσολόγγι στον Αχελώο. Τα Σάββατα τα πηγαίνει σινεμά..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.