Εξουδετέρωση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αναμένεται να πραγματοποιήσουν στις 08:00 το πρωί της Παρασκευής (2/8) οι αρμόδιες Αρχές.
Ο Δήμος Γλυφάδας, με ανάρτησή του στα social media, ενημέρωσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής γύρω από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού για την εξουδετέρωση της βόμβας, η οποία είναι μεγάλη, της τάξης των 226 κιλών, πετρωμένη και μακριά από κατοικημένες περιοχές.
«Ύστερα από σύσκεψη στελεχών του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) με τους αρμόδιους φορείς και τους όμορους δήμους, αποφασίστηκε να γίνει η εξουδετέρωση (καύση με θερμίτη) στις 8:00 το πρωί της Παρασκευής» ανέφερε ο δήμος για τη βόμβα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Βόμβα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού: Η ενημέρωση από τον δήμο Γλυφάδας
«Ενημέρωση για νέα εξουδετέρωση βόμβας (ελεγχόμενη καύση) στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού
Αν στις 8:00 το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου ακούσετε έναν δυνατό θόρυβο από έκρηξη, όσοι μένετε στις περιοχές πέριξ του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μην ανησυχήσετε! Βρέθηκε κι άλλη βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και η εξουδετέρωσή της έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο το πρωί. Είναι μεγάλη (της τάξεως των 500 λιβρών, περίπου 226 κιλά), πετρωμένη και βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Ύστερα από σύσκεψη στελεχών του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) με τους αρμόδιους φορείς και τους όμορους δήμους, αποφασίστηκε να γίνει η εξουδετέρωση (καύση με θερμίτη) στις 8:00 το πρωί της Παρασκευής και πιθανολογείται ότι θα υπάρξει έκρηξη. Στην περίπτωση αυτή, ο θόρυβος θα είναι ισχυρός αλλά δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανησυχία. Γύρω από τη βόμβα θα δημιουργηθούν τεράστια αναχώματα προφύλαξης, ώστε να απορροφηθεί το ωστικό κύμα και δεν θα υπάρξει η παραμικρή όχληση ή επίπτωση στις γύρω περιοχές, πέραν -ίσως- του θορύβου. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν θα χρειαστεί να γίνουν αυτή τη φορά, καθώς η βόμβα βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από τις κοντινότερες κατοικίες.
«Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να τελείωσε πριν από σχεδόν οκτώ δεκαετίες, αλλά τα σημάδια του είναι ακόμα υπαρκτά στη χώρα μας – ακόμα και κάτω από τη γη. Βρέθηκε άλλη μία βόμβα στο χώρο των εργασιών ανάπλασης στο πρώην αεροδρόμιο, είμαστε σε διαρκή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και το αρμόδιο Τμήμα του Στρατού, ώστε και αυτή η διαδικασία εξουδετέρωσης να γίνει με απολύτως άρτιο τρόπο. Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας» διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου».