Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2020

Δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην ΥΠΕ τα αιτήματα των γιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου

«Το Νοσοκομείο Αγρινίου με τη σημερινή του στελέχωση αδυνατεί να ανταποκριθεί με επάρκεια και  ασφάλεια στο ρόλο του ως Νοσοκομείο αναφοράς και να συνεχίσει να καλύπτει ταυτόχρονα και την υπόλοιπη νοσηρότητα».

Αυτή είναι η διαπίστωση των γιατρών του νοσηλευτικού ιδρύματος που προέβησαν σε γενική συνέλευση μετά και την τηλεδιάσκεψη της Διοίκησης με την 6η ΥΠΕ προχώρησαν.

Από την 6η ΥΠΕ πρακτικά έγινε γνωστό στους γιατρούς ότι δεν προβλέπεται ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού της Ν.Μ. Αγρινίου μετά τον χαρακτηρισμό του  ως Νοσοκομείου αναφοράς.

Οι γιατροί αποφάσισαν τις επόμενες ημέρες να προχωρήσον σε ενημέρωση των φορέων της πόλης για την κατάσταση του Νοσοκομείου με τα νέα δεδομένα.

Θυμίζουμε πως συμπληρώνεται δεκαήμερο  λειτουργίας ως Νοσοκομείο COVID-19 του Νοσοκομείου Αγρινίου, στο πλαίσιο των αναγκών για υποστήριξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Ρίου και με  την πανδημία να παρουσιάζει έξαρση ανά την επικράτεια.

Εξ αρχής υπήρξαν αντιδράσεις για το εν λόγω ζήτημα, με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Αιτωλοακαρνανίας και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου να κάνουν λόγο για μεγάλες ελλείψεις που δεν επιτρέπουν σε καμία των περιπτώσεων τη λειτουργία του ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον covid-19.

«Το γεγονός ότι παρατάθηκε η θητεία των επικουρικών παθολόγων ιατρών, των οποίων η θητεία έληγε τον Οκτώβρη, μέχρι τέλος του έτους είναι μπάλωμα. Έτσι δουλειά δεν γίνεται», σημείωσε  στο agrinionews.gr ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Κώστας Μπακόπουλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.