Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Βρούτσης: «Τα αναδρομικά θα φορολογηθούν ως εισόδημα- Εξετάζουμε να δοθούν και σε κληρονόμους»

Ακατάσχετα και ασυμψήφιστα με βεβαιωμένα χρέη θα είναι τα αναδρομικά συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ που θα λάβουν εντός του Οκτωβρίου 1.100.000 συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν αναδρομικά ύψους 500 εκατ. ευρώ για το εντεκάμηνο 2015-2016, χωρίς να αναμένεται πλέον η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τόνισε δε μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βρούτσης ότι τα ποσά θα φορολογηθούν ως κανονικό εισόδημα του χρόνου και δεν θα γίνει προκαταβολικά η φορολόγηση τους, ενώ πρόσθεσε ότι όσοι λάβουν αναδρομικά θα παραιτηθούν από περαιτέρω δικαστικές διεκδικήσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας εξετάζει αυτή τη στιγμή  αν θα λάβουν τα αναδρομικά και οι κληρονόμοι, κάτι που θα έχει αποφασιστεί μέχρι την Τρίτη, οπότε και ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η σχετική τροπολογία.

Παράλληλα, για μέσα στον Οκτώβριο προγραμματίζεται, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση και η πληρωμή των αναδρομικών στις συντάξεις χηρείας για το ποσοστό της διαφοράς (από το 50% στο 70%) και αφορούν στο διάστημα από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα θα δοθούν και οι αυξήσεις στις συντάξεις. 

Σε ό,τι αφορά στους συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια εργασίας, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι τον Δεκέμβριο θα δοθούν αναδρομικά 14 μηνών σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους. 

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Άλλος

  Το σανό που φάγατε, το έχετε χωνέψει ή όχι ακόμα;; Διαβάζουμε στο ίντερνετ:

  “Νέο ρεκόρ στον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων πέτυχε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, τον μήνα Αύγουστο έφτασε τους 2.892! Έτσι η Κυβέρνηση ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο είχε διαμορφώσει πάλι η ίδια, τον περασμένο μόλις μήνα.

  Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι μέχρι το 2019 οι αποδοχές ενός μετακλητού της κατηγορίας ΔΕ ήταν 858 ευρώ, με βάση το εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο ενός δημόσιου υπαλλήλου, δηλαδή το ΜΚ1. Ωστόσο μετά τον ν. 4622/19, το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, ένας μετακλητός κατατάσσεται στο ΜΚ 11 της ΔΕ με αποδοχές 1.458 ευρώ, που συνεπάγεται ποσοστό αύξησης των αποδοχών του κατά 70%.

  Παρά λοιπόν το γεγονός πως όσο ήταν αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία επέκρινε σε πολύ σκληρό ύφος τον ΣΥΡΙΖΑ για τον τότε αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων που απασχολούσε η Κυβέρνηση, η ίδια με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, όχι μόνο τους αύξησε κατά πολύ, αλλά διπλασίασε οριακά και τον μισθό τους.

  Το link της απογραφής του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου για τον μήνα Αύγουστο εδώ”

  http://interops.ydmed.gov.gr/month/greekstats.php

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.