Τετάρτη, Ιούνιος 19, 2019

Η Βυρωνική Εταιρεία προσκαλεί στη βιβλιοθήκη της – «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης»

vyroniki
Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, προσκαλεί την Κυριακή 23 Απριλίου από τις 11:30 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη της. Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν από την Φιλόλογο και μέλος του Δ.Σ. κ. Τζένη Χαραλαμποπούλου – Κανούτα, στην μόνιμη έκθεση Χαρακτικών του 19ου αιώνα, η οποία αφορά την Ελληνική Επανάσταση και τον Ευρωπαϊκό Φιλελληνισμό.

Η Πρόεδρος κ. Ροδάνθη Φλώρου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση – πρόσκληση στην εκδήλωση, θα ενημερώσει για το πως παραμένει ζωντανή η μνήμη και το έργο του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην παγκόσμια Ακαδημαϊκή κοινότητα.

Με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και με το Προεδρικό Διάταγμα 130/2008, η 19η Απριλίου (ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι το 1824) καθιερώθηκε ως ημερομηνία για να εορτάζεται επίσημα η «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης».

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 στις 10:30 το πρωί, παρουσία Στρατιωτικών και Πολιτικών αρχών της Ιερής Πόλης αλλά και εκπροσώπων Νομικών Προσώπων και πολιτών, θα γίνει Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Λόρδου Βύρωνα (11:00 π.μ.), σύμφωνα με την εγκύκλιο-πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Α.Π. 82061/451 – 7.4.17) και την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.