Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Warriors-Guerreros: “Η σιωπή μας κάνει θόρυβο”

Warriors-Guerreros: “Η σιωπή μας κάνει θόρυβο”

Η ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΘΟΡΥΒΟ…
Στις 29/10 στον αγώνα ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Σκόντα, ως ΘΥΡΑ 6 απείχαμε από την έναρξη του αγώνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους παρακάτω λόγους:
1. Θεωρούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο είναι τοποθετημένα τα κάγκελα μπροστά από τις θύρες 6 και 7 εγκυμονούν κινδύνους για τη σωματική μας ακεραιότητα. Η στενότητα του χώρου δεν επιτρέπει ασφαλή διέλευση τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από τις θύρες αυτές. Δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο έκτακτης εκκένωσης του πετάλου με αυτές τις συνθήκες…
2. Καταγγέλουμε την αυταρχική, προκλητική και υβριστική στάση της αστυνομίας σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια με αποκορύφωμα τον αγώνα με τα Γιάννενα, στον οποίο απειλήθηκε ακόμα και η ζωή μας (όχι από ρίψη χημικών πάντως…).
3. Απαιτούμε την αλλαγή στάσης της διοίκησης όσον αφορά στην παρουσία του κόσμου μας στους εκτός έδρας αγώνες. Κατανοούμε τις αντικειμενικές δυσκολίες του θέματος, απλά δεν γίνεται η ΘΥΡΑ 6 που επί 3 δεκαετίες ήταν πάντα παρούσα σε όλα τα γήπεδα που αγωνιζόταν ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, να απουσιάζει από την καλύτερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίστηκε η ειρηνική αποχή μας από την έναρξη του Σαββατιάτικου ματς, όπως και έγινε. Σε αντίθεση με την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε στην πόλη παραμονές του αγώνα (ντου, επεισόδια, συγκρούσεις με την αστυνομία), ως ΘΥΡΑ 6 αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι μπορούμε να προστατεύσουμε το χώρο μας και την ομάδα χωρίς διαμεσολαβητές. Ωστόσο η αστυνομία ακολουθώντας τακτικές χούντας, πλημμύρισε την είσοδο και τον περιβάλλοντα χώρο της ΘΥΡΑΣ 6 με όλο το δυναμικό της από νωρίς προσπαθώντας να προκαλέσει η ίδια την επιβεβαίωση της παραφιλολογίας. Εμείς από την πλευρά μας όμως δείξαμε ότι δε μασάμε από κάτι τέτοια αφού με δικές μας ενέργειες απομακρύνθηκαν από το χώρο. Κατόπιν, εκατοντάδες ανθρώπων εισήλθαν χωρίς κανένα πρόβλημα στο γήπεδο μέσα σε μόλις 15 λεπτά, δεχόμενοι τον απαραίτητο σωματικό έλεγχο, τον οποίο σημειωτέον ποτέ δεν αρνηθήκαμε. Αποδείξαμε στην πράξη λοιπόν ότι η παρουσία της αστυνομίας αν όχι επικίνδυνη είναι τουλάχιστον ΠΕΡΙΤΤΗ.
Η είσοδος του κόσμου ξεκίνησε με τη σέντρα όπως ακριβώς είχε προαποφασιστεί. Έως εκείνη την ώρα η ΘΥΡΑ 6 παρέμεινε κενή αγχώνοντας φίλους και εχθρούς. Η εικόνα των κενών καθισμάτων σε συνδυασμό με το πανώ που ήταν αναρτημένο από μέλη μας (ΑΔΕΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ, ΜΟΝΟΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ) κατέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τι ακριβώς στερείται ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ όταν αγωνίζεται μόνος στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μετά την ολοκλήρωση της εισόδου όλων των μελών μας και μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα, δείξαμε ξανά τι έχει να κερδίζει η ομάδα από την παρουσία μας.
ΘΥΡΑ 6-warriors-guerreros
ΥΓ 1. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας για την υπομονή και το σεβασμό που έδειξαν στις αποφάσεις των συνδέσμων της ΘΥΡΑΣ 6
ΥΓ 2. ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΥΓ 3. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΑΘΩΩΣΗ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ
ΥΓ 4. ΑΔΕΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ, ΜΟΝΟΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΥΓ 5. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ, ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ
ΥΓ 6. Για τη ΘΥΡΑ 6
ΥΓ 7. Όλοι μέλη στον ερασιτέχνη
ΥΓ 8. Οι περιοχές Καινούριο και Άγιος Κωνσταντίνος ακούνε;
ΥΓ 9. Συνδεσμίτης δε σημαίνει μόνο παρουσία αλλά και φωνή
ΥΓ 10. Ούτε βήμα πίσω

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.