Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Xάρηκαν στον Πύργο για τον ΧΥΤΑ Παλαίρου- αίρεται η ισχύς της μήνυσης (video)

Xάρηκαν στον Πύργο για τον ΧΥΤΑ Παλαίρου- αίρεται η ισχύς της μήνυσης  (video)

Γιόρταζε χθες ο Πολιούχος του Πύργου Άγιος Χαράλαμπος αλλά η χαρά ήταν διπλή στην πρωτεύουσα της Ηλείας καθώς έφθασαν τα νέα πως πλέον ο δήμοι Ακτίου- Βόνιτσας  και Ξηρομέρου δέχονται τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.
Την είδηση αυτή μάλιστα την ανέφερε σε επιστολή του ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλή, που παρά το γεγονός ότι η υποχρέωση παρουσίας του στο υπουργικό συμβούλιο δεν του επέτρεψε να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου του Πύργου, εξέφρασε με κάθε τρόπο την στήριξη του ώστε  να απεμπλακεί ο δήμος από τον λαβύρινθο των σκουπιδιών. Μάλιστα τόνισε πως ο γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών θα προβεί σε άρση ισχύος  της μηνυτήριας αναφοράς για τον δήμαρχο Ακτίου- Βόνιτσας και το πρόεδρο του ΦόΣΔΑ του ΧΥΤΑ.
Στην επιστολή του, που διάβασε ο δήμαρχος πύργου Γαβρίλης Λιατσής κατά την διάρκεια της επίσημης δεξίωσης που παρέθεσε ο δήμος, ο κ. Κουρουμπλής τόνιζε ότι τελικά ο σύνδεσμος ΧΥΤΑ Παλαίρου έλαβε ομόφωνη απόφαση να εφαρμόσει την απόφαση του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης και τις επόμενες ημέρες δεκάδες τόνοι σκουπιδιών θα φύγουν από την πόλη. Με κατεύθυνση προς Αιτωλοακαρνανία.

Πλήροφορίες από www.patrisnews.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. rap

    Μόνο που ο Κύριος Κουρουμπλής δεν ζήτησε να καταλογιστούν ευθύνες στους ιθύνοντες του Πύργου που δεν εφτιαξαν ΧΥΤΑ. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λεω εγώ και με τον Δήμαρχο της Βόνιτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.