Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Ο Χαφτάρ στην Αθήνα – Αναμένεται συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Ο Χαφτάρ στην Αθήνα – Αναμένεται συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Ο Χαφτάρ προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και την Παρασκευή έχει συνάντηση με Δένδια και Μητσοτάκη

Σε μια κίνηση – έκπληξη, ο Χαλίφα Χαφτάρ φτάνει στις 20:30 στην Αθήνα προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Νίκο Δένδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο στρατάρχης θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή στις 9.20 το πρωί θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια, ενώ όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση την Παρασκευή στις 13:00 θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο γραφείο του τελευταίου στη Βουλή.

Η έλευση του Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος. Κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη συμφώνησε νωρίτερα ο στατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, όπως μετέδωσε το dpa. Ο Χάικο Μάας ταξίδεψε εκτάκτως στη Λιβύη στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να επιτευχθεί η εκεχειρία στην εμπόλεμη ζώνη.

Το ταξίδι του Γερμανού ΥΠΕΞ εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Βερολίνου για εξεύρεση λύσης στη λιβυκή κρίση. Ο Χάικο Μάας, πριν τη συνάντηση με τον Χαφτάρ, τόνισε ότι εκπροσωπεί τους ομολόγους του της ΕΕ. «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: κανείς δεν μπορεί να κερδίσει σε αυτή τη σύγκρουση στρατιωτικά», υπογράμμισε.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος αναμένεται να λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, θα φτάσει στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενώ η έλευσή του στην πρωτεύουσα δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. «Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;» ανέφερε σε μήνυμά του ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), οι δυνάμεις με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος του GNA, που ελέγχει την κυβέρνηση της Τρίπολης και υποστηρίζεται από την Τουρκία, σχολίασε για την απουσίασα της Ελλάδας ότι «δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό».

ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.