Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στο προσκήνιο το ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία- πιέσεις από τον ΔΟΜ

Ξανά στο προσκήνιο το ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία- πιέσεις από τον ΔΟΜ

Συγκεχυμένο είναι το τοπίο που ξημέρωσε στο Μεσολόγγι μετά την χθεσινοβραδινή αιφνίδια- εν μέσω…καραντίνας- κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην ιστορική Πύλη για το ενδεχόμενο έλευσης και άλλων μεταναστών.

Στο επίκεντρο των αντιδράσεων βρέθηκε  ξενοδοχείο της πόλης στο οποίο προκλήθηκαν μάλιστα βανδαλισμοί καθώς η άκρατη φημολογία χθες ήθελε τον ξενοδόχο να έχει συμφωνήσει με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για τη φιλοξενία μεταναστών.

Από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου πάντως διαψεύστηκε η φημολογία ενώ το βάσιμο σκεπτικό των τοπικών αρχών συνίσταται στο γεγονός ότι και στο έτερο μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης φιλοξενούνται  μετανάστες για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα.

Ασχέτως ωστόσο με την έκβαση του θέματος στο Μεσολόγγι, το ζήτημα της φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχείο επέστρεψε στο προσκήνιο και αναμένονται άμεσα εξελίξεις που πιθανότατα αφορούν και την Αιτωλοακαρνανία.

Όπως διέρρευσε χθες το Υπουργείο Μετανάστευσης , το ζήτημα άπτεται των χειρισμών του ΔΟΜ , που είναι ανεξάρτητος διακυβερνητικός οργανισμός, και ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει αναθερμάνει τις επαφές που είχε κάνει τον περασμένο Οκτώβριο με ξενοδόχους σε όλη τη χώρα. Τότε τρεις ξενοδόχοι του νομού φέρονται να είχαν έρθει σε συμφωνία αρχικά αλλά στη συνέχεια αναθεώρησαν τη στάση τους αντιλαμβανόμενοι και το κύμα των αντιδράσεων.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο ο ΔΟΜ φέρεται να προγραμματίζει την μεταφορά οικονομικών μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου σε 200 ξενοδοχεία της ενδοχώρας και ουδείς μπορεί να αποκλείσει πως σε αυτά είναι και της Αιτωλοακαρνανίας.

Η κρίση του κορωνοϊού ωστόσο που θα οδηγήσει και σε μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό έχει αναθεωρήσει και τα σχέδια ξενοδόχων. Ιδιοκτήτες κάποιων-παλαιότερων- ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα φέρονται πλέον δεκτικοί  στην προσφορά του ΔΟΜ που μάλιστα πλέον αφορά οικονομικούς μετανάστες και όχι οικογένειες όπως λεγόταν το φθινόπωρο.

Και μπορεί πλέον κυβερνητικοί παράγοντες να διαβεβαιώνουν πως στο Μεσολόγγι δεν θα έρθουν άλλοι μετανάστες αλλά δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί σε άλλα σημεία του νομού.

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.