Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Ξεκινά η εφορία τους ελέγχους καταθέσεων – εισοδημάτων – Στο στόχαστρο 1,2 εκατ. ΑΦΜ

ImageHandlerΤο νέο σύστημα θα ξεσκαρτάρει, από τις κινήσεις των λογαριασμών τις περιπτώσεις εκείνες όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις απόκρυψης εισοδημάτων

Έτοιμη είναι η εφορία για τον έλεγχο των καταθέσεων των φορολογουμένων στις τράπεζες.

Το ηλεκτρονικό σύστημα που κάνει διασταυρώσεις με τα εισοδήματα που δηλώνονται και με τις καταθέσεις στις τράπεζες ξεπέρασε τα τεχνικά προβλήματα και είναι έτοιμο να αναλάβει δράση τα επόμενα 24ωρα. Περίπου 1,2 εκατ. ΑΦΜ (που εμφανίζονται στα 65 CD που έχει το υπουργείο Οικονομικών) θα περάσουν από κόσκινο και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν σε διάστημα δύο ημερών.

Οπως αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στην «Καθημερινή», το νέο σύστημα θα ξεσκαρτάρει, από τις κινήσεις των λογαριασμών τις περιπτώσεις εκείνες όπου υπάρχουν σαφείς ενδείξεις απόκρυψης εισοδημάτων. Θα αφαιρεί ποσά τα οποία αφορούν επανακαταθέσεις, ενώ θα αγνοεί τα μικροποσά.

Εφόσον διαπιστώνονται αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων θα καλούνται οι ελεγχόμενοι να τα δικαιολογήσουν. Σημειώνεται ότι στη λίστα των μεγαλοκαταθετών βρίσκονται όσοι έκαναν μια κατάθεση άνω των 100.000 ευρώ ή περισσότερες καταθέσεις εντός ενός έτους που ξεπερνούσαν αθροιστικά τις 300.000 ευρώ, στην περίοδο 2000-2012.

http://www.protothema.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.