Τετάρτη, Μάιος 22, 2019

Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος παρουσιάσεων-ομιλιών της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της ΓΕΑ

epi-sxoli-topikis-istorias1

Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, ανακοινώνει τον δεύτερο κύκλο παρουσιάσεων-ομιλιών της περιόδου 2017-2018, που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά με ομιλητές καθηγητές Πανεπιστημίου, καλλιτέχνες και μελετητές της Τοπικής Ιστορίας.
Από την παρούσα περίοδο ίσχυσαν κάποιες σημαντικές αλλαγές. Η πρώτη αλλαγή είναι η κατάργηση της συνδρομής που υπήρχε για τις προηγούμενες περιόδους, μια απόφαση προσαρμοσμένη στα δεδομένα της οικονομικής κρίσης και ηδεύτερη σπουδαία αλλαγή, είναι η συνεργασία της Σχολής με το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα είναι το εξής,μόνο με το όνομα του εισηγητή και την ημερομηνία: Βασίλειος Λαμπρινουδάκης (ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών)στις 5/2, Λάζαρος Κολώνας (Δρ. Αρχαιολογίας, επίτιμος Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς)στις 21/2, Θεοδώρα Μονιούδη-Γαβαλά (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής και Πρόεδρος του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών)στις 14/3,Μίρκα Παλιούρα (Ιστορικός Τέχνης) στις 26/3, Κώστας Πατρώνης (Αρχιτέκτονας-ερευνητής) στις 22/4, εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία του Μουσικού Συλλόγου «Ορφέας» στις 26/4, Χρήστος Γαρουφαλής (Ζωγράφος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου)στις 2/5.
Όλες οι ομιλίες γίνονται στις αίθουσες του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.