Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκινά το πρωτάθλημα στις 10-11/9

Ξεκινά  το πρωτάθλημα στις 10-11/9

kΟ Κωστάκης Κουτσοκούμνης είπε πως η ΕΠΟ επαναφέρει την προηγούμενη σύσταση στην επιτροπή δεοντολογίας και έτσι ο Κοντονής μέχρι την Παρασκευή (2/9) θα ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα (10-11/9). Τελειώνει ο Γκιρτζίκης.

Μετά τις συναντήσεις που είχε με ΕΠΟ και Σταύρο Κοντονή, ο εκπρόσωπος των FIFA – UEFA, Kωστάκης Κουτσκοκούμνης είπε πως τα ελληνικά πρωταθλήματα ξεκινούν το Σαββατοκύριακο (10-11/9), αφού η Ομοσπονδία επαναφέρει την προηγούμενη σύσταση στην επιτροπή δεοντολογίας, με αποτέλεσμα ο Κοντονής να ακυρώνει την απόφαση του για να μην ξεκινήσουν οι διοργανώσεις.

Το επίσης σημαντικό είναι πως ο Γιώργος Γκιρτζίκης αναμένεται να… τελειώσει, μιας κι ο Κουτσκοκούμνης είπε πως οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω εκείνων των ομοσπονδιών.

Ο Κουτσοκούμνης είπε συγκεκριμένα:

«Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι στην αυριανή συνεδρίαση το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί να ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχω την υπόσχεση πως στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ απαιτείται αύριο να πάρει απόφαση για τους δικαστές κι εφόσον γίνει αυτό πριν το πέρας της εβδομάδας ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής του πρωταθλήματος».

Για το αν θα εκπέσουν του αξιώματός τους τα στελέχη της ΕΠΟ που διώκονται (υπάρχει βούλευμα για το θέμα της κάρτας υγείας): «Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα, είναι ζήτημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πάντως οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται μετά στις περιπτώσεις που κάποιος κατηγορείται και υπάρχει και το καταστατικό που προβλέπει τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος».

Για την ελληνική διαιτησία τόνισε: «Η διαιτησία είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στις συζητήσεις με τη ΕΠΟ και τις ομάδες. Θα τα πούμε αύριο, υπομονή 24 ώρες. Είμαστε εδώ για να λύσουμε το πρόβλημα. Υπομονή».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.