Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκινά την τελευταία εβδομάδα του έτους ο εμβολιασμός -Σύσκεψη για την Επιχείρηση «Ελευθερία»

Ξεκινά την τελευταία εβδομάδα του έτους ο εμβολιασμός -Σύσκεψη για την Επιχείρηση «Ελευθερία»

Σε σύσκεψη για την υλοποίηση του σχεδίου για τον εμβολιασμό θα συμμετάσχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σ’ αυτή θα λάβουν μέρος τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο εμβολιασμός σε όλες τις χώρες τις ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του χρόνου, κάτι που φυσικά συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα.

Για την άφιξη του εμβολίου πριν τελειώσει το 2020 είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός από την Βουλή, όπου προανήγγειλε και το σχέδιο της κυβέρνησης για να φτάσει δωρεάν σε κάθε Ελληνα πολίτη.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η πατρίδα μας καλείται να αναμετρηθεί με το μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού. Η κυβέρνηση οργάνωσε και ήδη εφαρμόζει ένα Εθνικό Σχέδιο ώστε η θωράκιση κατά του κορωνοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, σε κάθε γωνιά του τόπου» είχε αναφέρει στην Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, υπογραμμίζοντας πως σε λίγα εικοσιτετράωρα, «ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό η οποία σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, όχι το τέλος της αρχής αλλά την αρχή του τέλους».

Την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός

Οπως ανέφερε χθες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο εμβολιασμός στις χώρες της ΕΕ θα ξεκινήσει το τριήμερο 27-28-29 Δεκεμβρίου . Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα είναι μάλιστα από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμη το πότε.

Προέχει ωστόσο η έγκριση του εμβολίου και στις 21 του μηνός συνεδριάζει ο ΕΜΑ ώστε να δώσει το τελικό «ΟΚ» για την διανομή του προς της χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την αστυνομία, έχει έτοιμο πλάνο με τον κωδικό «Ελευθερία», για την άφιξη, αποθήκευση και χορήγηση του εμβολίου, με την ΕΛΑΣ να συμμετέχει στην επιχείρηση με την φύλαξή του, στην επιχείρηση «Ιπποκράτης» σε μία επιχείρηση που ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης χαρακτήρισε ως την «μεγαλύτερη ίσως άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει γίνει μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο».

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.