Δευτέρα, Φεβρουάριος 18, 2019

Ξεκινούν τα έργα του Εξοικονομώ ΙΙ

εξοικονομω Την υπαγωγή των πρώτων 13.502 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’  Οίκον ΙΙ» ενέκρινε η αρμόδια Επενδυτική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα.

Με αυτό το δεδομένο οι δικαιούχοι μπορούν από αύριο το πρωί να ξεκινήσουν με ασφάλεια τα έργα που προγραμματίζουν.

Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων για το συγκεκριμένο αριθμό υπαγωγών αντιστοιχεί σε 190,17 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 122,97 εκατ. ευρώ), που σημαίνει ότι ξεκινά να διοχετεύεται στην αγορά ένα σημαντικό ποσό για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, η συντριπτική πλειοψηφία των υπαγωγών αφορά τα χαμηλότερα εισοδήματα, καθώς επίσης και κατοικίες χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και νέες υπαγωγές.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Μαρία Καλφούντζου

    Για να είναι ασφαλείς χρειάζεται να περιμένουν την Απόφαση Οριστικής Υπαγωγής. Εκεί θα αναφέρονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με το διάστημα υλοποίησης των παρεμβάσεων κ.λπ. Επίσης, χρειάζεται να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση καθώς και να αποκτήσουν πρόσβαση οι προμηθευτές στο σύστημα προκειμένου να μπορούν να λάβουν επίσημα την προκαταβολή. Με λίγα λόγια, ας περιμένουν την Απόφαση Οριστικής Υπαγωγής πριν ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται τον Σύμβουλο Έργου και να απευθύνονται σε προμηθευτές επαρκώς ενημερωμένους σχετικά με το Πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.