Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

«Ξεκλειδώνει» μεγάλη τουριστική επένδυση κοντά στο Βαθυαβάλι

«Ξεκλειδώνει» μεγάλη τουριστική επένδυση κοντά στο Βαθυαβάλι

Εξι επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 595.809.000 ευρώ, που θα δημιουργήσουν 1.395 μόνιμες θέσεις εργασίας, έλαβαν έγκριση για θετική εισήγηση προς τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Enterprise Greece, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Προέδρου του Οργανισμού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Μεταξύ των έξι στρατηγικών επενδύσεων που πήραν «πράσινο φως», περιλαμβάνονται και δύο μεγάλα τουριστικά πρότζεκτ στην Δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για τα σχέδια «VARKO» της εταιρείας RND Investments Greece και «ARCADIA» της εταιρείας «Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυλλήνη Α.Ε.».

Το επενδυτικό σχέδιο «Arcadia Cultural Resort and Spa», αφορά στην κατασκευή ενός μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, το οποίο θα καλύψει έκταση άνω των 300 στρεμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ.

Το πολυτελές θέρετρο πέντε αστέρων, περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικές κατοικίες, spa, μαρίνα, παραθαλάσσιο θέατρο και θεματικές αθλητικές / ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Την επένδυση δρομολογεί ο διεθνούς φήμης Ελληνογερμανός τενόρος Γιάννης Οικονόμου στον οποίο ανήκει η έκταση, με την υποστήριξη του γερμανικού fund Deutsche Invest Equity Partners GmbH με έδρα το Μόναχο.

Με αυτή την επένδυση η περιοχή της Κυλλήνης πλέον θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό προφίλ της, με δεδομένο ότι εκεί σήμερα λειτουργεί η Grecotel τα «Olympia Riviera» και «Mandola Rossa» και επίσης βρίσκεται το συγκρότημα «Robinson Club». Μάλιστα το «Arcadia Cultural Resort and Spa» βρίσκεται πολύ κοντά στην έκταση του τελευταίου.

Η δεύτερη τουριστική επένδυση της Δυτικής Ελλάδας «VARKO», που πήρε έγκριση, βρίσκεται στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Πρόκειται για επένδυση εταιρείας ολλανδικών συμφερόντων, συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ, στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας.

Η επένδυση θα γίνει σε έκταση 160 στρεμμάτων στην περιοχή Βαρκό Πογωνιάς της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, κοντά στη δημοφιλή παραλία Βαθυαβάλι. Η τουριστική επένδυση αφορά συνδυασμό ενός πεντάστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 135 κλινών και 30 τουριστικών κατοικιών, μαζί με χώρους ευεξίας, κ. ά.

Η συγκεκριμένη επένδυση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, με δεδομένο ότι αφορά περιοχή που δεν περιλαμβάνεται στους συνήθεις τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας και ως εκ τούτου, μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά προς όφελος της τοπικής οικονομίας. Σε αυτό κρίσιμο ρόλο παίζει η αναβάθμιση του αεροδρομίου του Ακτίου, που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια στη Fraport και μέσω του οποίου υπάρχουν πλέον απευθείας συνδέσεις με ευρωπαϊκές χώρες.

Του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-pelop.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.