Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

“Ξένιος Δίας 2”: Το δυνατό τεστ αντιμετώπισης αστικής πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Αγρινίου (φωτό-video)

pirosvestiki-agrinio (9)

Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας της απέδειξε και σήμερα (Δευτέρα 23 Απριλίου 2018) η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου διεξάγοντας την ετήσια άσκηση αντιμετώπισης αστικής πυρκαγιάς με κωδική ονομασία «Ξένιος Δίας ΙΙ».
Η άσκηση έλαβε χώρα λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της στο ξενοδοχείο Marpessa που βρίσκεται στην οδό Παπαστράτου. Έγινε σε συνεργασία με την Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου, το ΕΚΑΒ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τον Ανεξάρτητο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών.
Σύμφωνα με το «σενάριο» της άσκησης προκλήθηκε πυρκαγιά στο υπόγειο πάρκινγκ του ξενοδοχείου.

Ειδικότερα, η άσκηση προέβλεπε την κατάσβεση της φωτιάς πριν αυτή επεκταθεί στους ορόφους του ξενοδοχείο, ενώ λόγω των πυκνών καπνών, τον απεγκλωβισμό ατόμου από τον τρίτο όροφο, όπως και τη διάσωση ενός ακόμη ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στο υπόγειο πάρκινγκ.
Όλα λειτούργησαν με βάσει το σχεδιασμό και η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και χωρίς να εντοπισθούν αδυναμίες στην ασφάλεια του χώρου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το τέλος της άσκησης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Ευστράτιος Πετράκης, σκοποί της άσκησης ήταν:
1. Η εκπαίδευση του προσωπικού της Π.Υ. Αγρινίου αλλά και του προσωπικού του Ξενοδοχείου για την έγκαιρη αντιμετώπιση ενός συμβάντος πυρκαγιάς στον χώρο του Ξενοδοχείου όπως πυρκαγιά με εγκλωβισμένο άτομο τόσο στον 3 όροφο όσο και στο υπόγειο χώρο στάθμευσης
2. Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του εξοπλισμού της Π.Υ. αλλά και των πυροσβεστικών μέσων του Ξενοδοχείου.
3. Η αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της Π.Υ. με το προσωπικό του Ξενοδοχείου.
4. Η συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών σε συνθήκες συμβάντος δηλαδή του προσωπικού της Π.Υ.της ΕΛ.ΑΣ.(Τροχαία και Αστυνομικό Τμήμα) , του ΕΚΑΒ, της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και του Α.Σ.Ε.Ε.Δ.
5. Η εξακρίβωση των ελλείψεων, αδυναμιών, δυσκολιών και δυσλειτουργιών και η αντιμετώπισή τους για την περίπτωση πραγματικού συμβάντος.
6.Η επικαιροποιήση των σχεδίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας .

Αναλυτικά το σενάριο της άσκησης:

Την 23η Απριλίου 2018 ημέρα Δευτέρα και Ω/11:00΄ το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ Αγρινίου δέχεται κλήση για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ξενοδοχείο MARPESSA που βρίσκεται στην οδό Παπαστράτου 76 στο Αγρίνιο και απέχει από την Υπηρεσία μας δύο (2) χιλιόμετρα περίπου και συγκεκριμένα στο χώρο του υπογείου χώρου στάθμευσης που βρίσκεται στο 2ο υπόγειο χώρο του Ξενοδοχείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κίνδυνος επέκτασης αλλά και μετάδοσης της πυρκαγιάς στους υπερκείμενους ορόφους λόγω της γειτνίασης με τα κλιμακοστάσια. Λόγω των πυκνών καπνών που έχουν κατακλύσει τους χώρους του κλιμακοστασίου και έχει επεκταθεί στους διαδρόμους των πάνω ορόφων έχει εγκλωβιστεί ένα άτομο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιό του στον τρίτο όροφο στην Ανατολική πτέρυγα του Ξενοδοχείου και απαιτείται η άμεση διάσωσή του καθώς και η διάσωση ενός ατόμου που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Επίσης η απομάκρυνση των πελατών που βρίσκονται στους πάνω ορόφους του κτιρίου, λόγω ύπαρξης περιορισμένης ορατότητας από τον καπνό στο κλιμακοστάσιο, καθώς και η άμεση μεταφορά του διασωθέντος από το υπόγειο του κτιρίου εργαζομένου ,στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου λόγω αναπνευστικών προβλημάτων για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Δείτε εικόνες:

pirosvestiki-agrinio (1) pirosvestiki-agrinio (2) pirosvestiki-agrinio (3) pirosvestiki-agrinio (4) pirosvestiki-agrinio (5) pirosvestiki-agrinio (7) pirosvestiki-agrinio (9) pirosvestiki-agrinio (10) pirosvestiki-agrinio (11)

pirosvestiki_agrinio (1) pirosvestiki_agrinio (2) pirosvestiki_agrinio (3) pirosvestiki_agrinio (4) pirosvestiki_agrinio (5) pirosvestiki_agrinio (6) pirosvestiki_agrinio (7) pirosvestiki_agrinio (8)
pirosvestiki-agrinio-fotia (1)

pirosvestiki-agrinio-fotia (2)

pirosvestiki-agrinio-fotia (3)

pirosvestiki-agrinio-fotia (4)

pirosvestiki-agrinio-fotia (5)

pirosvestiki-agrinio-fotia (6)

pirosvestiki-agrinio-fotia (7)

pirosvestiki-agrinio-fotia (8)

pirosvestiki-agrinio-fotia (9)
pirosvestes-agrinio (1)pirosvestes-agrinio (2)

pirosvestes-agrinio (3)

pirosvestes-agrinio (4)

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.