Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Ξενοδοχείο της Αμφιλοχίας στα υπόψιν για φιλοξενία μεταναστών

amfiloxiaΣε εξέλιξη είναι στην Πάτρα η κρίσιμη σύσκεψη των αιρετών (Περιφέρειας και Δημάρχων) και των τριών Νομών της Δυτικής Ελλάδας, εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων και φορέων αναφορικά με το καυτό ζήτημα του προσφυγικού. Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα καθώς σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας κοινοποιήθηκε έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με το οποίο αναζητούνται κατάλληλοι χώροι για την στέγαση των έκτακτων αναγκών των προσφύγων.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα από τη σύσκεψη, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του αναφέρθηκε και στην περίπτωση ενός ξενοδοχείου της Αμφιλοχίας. Δεν κατέθεσε ωστόσο πρόταση (άλλωστε κανείς δήμαρχος δεν το έπραξε) απλώς το ανέφερε στη συζήτηση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr πρόκειται για ξενοδοχείο σε κεντρικό σημείο της Αμφιλοχίας το οποίο δεν λειτουργεί και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να φιλοξενήσει 150-200 πρόσφυγες. Η συζήτηση όμως για την περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται να γίνεται ερήμην του ιδιοκτήτη ενώ άγνωστο ακόμη είναι πως θα αντιδράσει η τοπική κοινωνία.
Η υπόθεση των χώρων φιλοξενία μεταναστών-προσφύγων πάντως έχει απασχολήσει διεξοδικά τη δημοτική αρχή Αμφιλοχίας που απορρίπτει την περίπτωση του στρατοπέδου του  Άγριλου ενώ ως πιθανός χώρος στις διεργασίες συζητήθηκε και το ΚΑΦΚΑ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.