Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Τρέλα  για τα Χριστούγεννα στον δήμο Αγρινίου κι ας είναι καλοκαίρι!

Υπάρχουν κάποιοι που λένε πως δεν θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη. Πως δεν τον έχουμε στο αίμα μας, βρε παιδί μου, αυτόν τον ευρωπαϊκό προγραμματισμό. Αυτό που είσαι Δανός και κανονίζεις διακοπές τον Σεπτέμβριο του 2019 κι έχεις πάρει για κράτηση από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ε, όλους αυτούς έρχεται να τους διαψεύσει ο δήμος Αγρινίου που ζητά από τώρα – μέχρι το τέλος Οκτωβρίου το αργότερο- ιδέες και συμμετοχές στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων. Κάποτε κάναμε πλάκα με τα καταστήματα που στολίζονται από τον Νοέμβριο, έλα όμως που η δημοτική Αρχή στο Αγρίνιο έχει μπει από τώρα σε χριστουγεννιάτικο mood!

Το εκπληκτικό είναι πως όχι μόνο βγήκε η ανακοίνωση τώρα που ο κόσμος είναι ακόμα στα Βαθυαβάλια, αλλά οι ιδέες και οι προτάσεις  που μπορεί να έχει κάποιος για τα φετινά Χριστούγεννα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τέλη Οκτωβρίου! Μετά πάει, δεν προλαβαίνουν να υλοποιηθούν.

Αυτά όλα γίνονται κατά τα πρότυπα των μεγάλων διοργανώσεων στην Ελλάδα και τον κόσμο. Όπως για παράδειγμα στην Πάτρα έχεις μια ημερομηνία που καταθέτεις συμμετοχή για το καρναβάλι, ή όπως στα Τρίκαλα κανονίζουν μήνες πριν για τον Μύλο των Ξωτικών, ε, κάπως έτσι πάει πλέον το θέμα και στο Αγρίνιο με τα Χριστούγεννα.

Αναλογικά δηλαδή μπορούμε να πούμε πως η σημερινή δημοτική αρχή δίνει μεγάλη σημασία στα Χριστούγεννα ή ότι τα Χριστούγεννα είναι το δυνατό της σημείο…

Δεν θυμόμαστε άλλον προγραμματισμό στην πόλη να γίνεται τόσο νωρίς. Κανένα άλλο ζήτημα δεν σηκώνει τόση ευρωπαϊκή προετοιμασία. Κυριάρχησε ακόμη και στις αναρτήσεις των στελεχών της παράταξης Παπαναστασίου αυτό το ζήτημα.

Όπως  είμαστε εδώ στο Κατεργάκι αυτή τη στιγμή και δεκάδες παιδιά τσαλαβουτάνε δίπλα μας, μια παγωμένα αύρα από το Ροβανιέμι ήδη γυροφέρνει το Αγρίνιο… Ποιος ξέρει τι μαγικό θα δούμε φέτος τα Χριστούγεννα. Μας έχει φάει η αγωνία…

 

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Giannis Papageorgiou

    τα ψάχνουν νωρίς δεν σας αρέση. τα αφήνουν για αργότερα δεν σας αρέση. τη θέτε τέλος πάντων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.