Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Yπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα μετεγκατάστασης του Εφετείου από την Πάτρα στο Αγρίνιο

Yπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα μετεγκατάστασης του Εφετείου από την Πάτρα στο Αγρίνιο

Θετικά είναι τα εξ Αθηνών μηνύματα που αφορούν το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Σε αντίθεση με τη στασιμότητα που επικρατούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα επί του θέματος, εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα από τις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε. Συγκεκριμένα, υπάρχει σημαντική εξέλιξη και μάλιστα θετική, η οποία αποδεικνύει την πρόθεση των αρμόδιων φορέων για ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας.

Μόλις προχθές λοιπόν, υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα μετεγκατάστασης του Εφετείου από την Πάτρα στο Αγρίνιο, το οποίο προβλέπει ότι αυτό θα στεγαστεί στον τρίτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης μας. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε έχουν ήδη αρχίσει οι χωροταξικές διεργασίες. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία απαιτούταν να γίνει, προκειμένου να προχωρήσουν στη συνέχεια προς υλοποίηση μια σειρά εξίσου σημαντικών ζητημάτων, με σπουδαιότερη πλέον αυτή του διορισμού δικαστικών λειτουργών.

Ως προς αυτό το θέμα, αρχικώς είχε λεχθεί ότι κρίσιμος χρόνος για την κάλυψη των οργανικών θέσεων, ήταν περίπου οι πρώτες μέρες του Ιουλίου λόγω έναρξης των θερινών τμημάτων της Βουλής. Εντούτοις, τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται πλέον, καθότι λόγω των εθνικών εξελίξεων η Ολομέλεια θα συνέρχεται κανονικά όλη την καλοκαιρινή περίοδο, με εξαίρεση δύο εβδομάδες τον Αύγουστο.

Σύμφωνα τώρα με νομικούς κύκλους της πόλης είναι πολλά αυτά που έπρεπε να γίνουν και απαιτούνται ακόμη εργώδεις προσπάθειες, προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός στόχος. Βέβαια, μετά και την εν λόγω εξέλιξη επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία και όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ευελπιστούν ότι ο φετινός Σεπτέμβριος θα σηματοδοτήσει την έναρξη λειτουργίας του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση όμως επί του παρόντος απαιτείται σοβαρότητα και προσεκτικές κινήσεις, αφού τίποτα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε, ότι σε όλες αυτές τις προσπάθειες καθοριστικός είναι ο ρόλος των μελών της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, καθώς και του Προέδρου του Λεωνίδα Υφαντή, ο οποίος το τελευταίο διάστημα μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθηνών και Αγρινίου, δίχως να μένει απλός θεατής των εξελίξεων παρεμβαίνοντας κάθε φορά όπου είναι αναγκαίο. Βέβαια, επιδεικνύει έντονη δραστηριότητα όχι μόνο ως προς το μείζον θέμα του Εφετείου, αλλά και ως προς αυτά που αφορούν καθαρά ζητήματα της καθημερινότητας των δικηγόρων της πόλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, συνέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να υπάρχει άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις αλλά και να τίθενται επί τάπητος τα όποια ζητήματα ανακύπτουν.

Nεότερη ενημέρωση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες δύο ώρες όσον αφορά το θέμα του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Πριν καλά καλά προλάβουμε να δημοσιεύσουμε το σχετικό ρεπορτάζ, ήρθε από το υπουργείο στο Πρωτοδικείο Αγρινίου σήμα με την ένδειξη του κατεπείγοντος, προκειμένου να εκκενωθούν τα γραφεία του τρίτου ορόφου όπου και θα στεγαστεί το Εφετείο. Μάλιστα αυτή τη στιγμή, όπως είναι λογικό, επικρατεί αναστάτωση λόγω μετακόμισης, με τους υπαλλήλους να ψάχνουν προς τα πού θα κατευθυνθούν, ενώ αρκετοί εξ αυτών επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές γι’ αυτό το λόγο.

 Επίσης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός αυτή την ώρα βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου όπου έχει συνάντηση με τον Εισαγγελέα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα διαδικαστικά αλλά και να συνδράμει και αυτός από την πλευρά του όπου του ζητηθεί.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.