Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Yπο στενή παρακολούθηση…

Yπο στενή παρακολούθηση…

DSCN5714τα έργα στο Πάρκο από την Κίνηση υπερ της ανάπλασης

Με την ανάδοχο Εταιρεία συναντήθηκε σήμερα το πρωί (Τρίτη) στα γραφεία της στο Αγρίνιο, αντιπροσωπεία της ΚΙΝΗΣΗΣ Ενεργών Πολιτών για την Ανάπλαση του Πάρκου-ΤΩΡΑ. Η αντιπροσωπεία, όπως η ίδια ενημερώνει, έδωσε στους εκπροσώπους της Εταιρείας την επιστολή που συνέταξε η Ομάδα Πρωτοβουλίας ενώ παράλληλα γνωστοποίησε σε στους αναδόχους την απόφαση της, να παρακολουθεί στενά εφ’ εξής όλη τη σχετική διαδικασία και να παρεμβαίνει όταν κρίνει ότι συμπεριφορές και επιλογές Τρίτων θίγουν έννομα συμφέροντα των μελών της  ως δημοτών του Αγρινίου.
«Η αντιπροσωπεία μας ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους της αναδόχου Εταιρείας ότι η ΚΙΝΗΣΗ μας θα σταθεί αλληλέγγυα και στα πλαίσια της νομιμότητας, στο συμβατικό έργο που αυτή έχει αναλάβει να εκτελέσει και τους γνωστοποίησε επίσης ότι σε κάθε φάση των εργασιών ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, θα βρίσκεται στον Εργοταξιακό Χώρο του Πάρκου» αναφέρεται.
Επόμενη πρωτοβουλία της ΚΙΝΗΣΗΣ   είναι η προγραμματισμένη συνάντηση  με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου, τις επόμενες ημέρες. Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών στήριξης και συμμετοχής και ο συνολικός αριθμός τους έχει ξεπεράσει τους 600.


H  «Κίνηση  ενεργών πολιτών Αγρινίου για την ανάπλαση του πάρκου» σχολιάζει ως εξής την ανακοίνωση των δικηγόρων των Αγρινιωτών που προσέφυγαν σε ασφαλιστικά μέτρα :

Με ανακοίνωση τους, οι δύο δικηγόροι της ομάδας που αντιδρά και πολλές φορές έξω από τα πλαίσια της νομιμότητας προσπαθεί, να σταματήσει το έργο ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ του Πάρκου, τοποθετούνται στη δικανική πεποίθηση που διαμόρφωσε η πρόεδρος Πρωτοδικών Αγρινίου, στην πρόσφατη απορριπτική της απόφαση, στα Ασφαλιστικά Μέτρα που ζητήθηκαν, επαναλαμβάνοντας τα επιχειρήματα που εξέθεσαν κατά τη διαδικασία των Ασφαλιστικών Μέτρων.

Δεν θα σταθούμε σε αυτά αλλά μόνο σε δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα αυτής της δήλωσης, που δείχνουν ακριβώς την αντίληψη τους για τη δικαιοσύνη αλλά και την νομιμότητα.

Το πρώτο αφορά την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου του Αγρινίου. Οι εν λόγω υποστηρίζουν: «…..Ακολούθησε (σ.σ. η δικαστής)  στη συνέχεια η προσωπική άποψη του Δικαστηρίου για το πόσο επιβεβλημένη είναι η ανάπλαση και για το μέγεθος της ωφέλειας που θα προκύψει από την πραγματοποίηση του έργου. Αυτό ήταν, τελικά, το αντικείμενο της δίκης….»

Και το δεύτερο την νομιμότητα (σ.σ. μετά από δύο χαμένες γι’ αυτούς δίκες) καθώς γράφουν:

«…..Το ότι αυτήν τη στιγμή αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, δηλαδή για τη διακοπή ενός έργου που υλοποιείται παρανόμως, είναι και αυτό σημείο των καιρών….».

Ρωτάμε λοιπόν τους δύο νομικούς του Αγρινίου:

Αλήθεια στην Δημοκρατία μας,  η νομιμότητα πως ορίζεται ακριβώς; Από τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων ή από τις απόψεις μιας ισχνότατης  μειοψηφίας;

Η απάντηση φυσικά είναι προφανής και δεν περιμένουμε ούτε από τα δισέγγονα του Στάλιν ή τους «παράξενους» ομοϊδεάτες , να συμφωνήσουν μαζί μας.

Στην Αστική Δημοκρατία η νομιμότητα στηρίζεται στις αποφάσεις της πλειοψηφίας και βεβαίως στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Και αυτή η παραδοχή ενώνει όλους εμάς που υποστηρίζουμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Υ.Γ: Μήπως ο δικηγορικός σύλλογος Αγρινίου, έχει να πει κάτι για την γνώμη των μελών του όπως αυτή εκφράζεται στην επιστολή για την απόφαση των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.