Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Κατασβέστηκε η φωτιά στον Άγιο Ηλία, εστία και στον Πρόδρομο

Κατασβέστηκε η φωτιά στον Άγιο Ηλία, εστία και στον Πρόδρομο

ÍÁÕÐËÉÏ ÊÁÇÊÅ ÐÁËÉ Ç ÊÁÑÁÈÙÍÁΥπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Ηλία Αιτωλικού. Για τη φωτιά που έκαψε 40 στρέμματα δασικής έκτασης υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με έξι οχήματα (ένα από Αγρίνιο), 14 άνδρες, πεζοπόρο τμήμα από Πάτρα ενώ ρίψεις νερού έκαναν και τα δύο αεροσκάφη που τη θερινή περίοδο εδρεύουν στο αεροδρόμιο Αγρινίου. Φυσικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή καθώς στην περιοχή πνεόυν ισχυροί άνεμοι.
Μάλιστα τα αεροσκάφη πετζετέλ εν συνεχεία κατευθύνθηκαν στην περιοχή του Προδρόμου Ξηρομέρου όπου παράλληλα  υπάρχει άλλη εστία φωτιάς  όπου είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για την κατάσβεσή της. Ειδικότερα η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο έχοντας κάψει 12 στρέμματα χορτολιβαδικής και τρία στρέμματα δασικής έκτασης. Στο σημείο τώρα βρίσκονται τρία οχήματα και 11 πυροσβέστες.
Σημειωτέον πως φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι και σε λιοστάσι στη Μεγάλη Χώρα. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Αγρινίου με τρία οχήματα απέτρεψε την επέκτασή της με τον απολογισμό να είναι 3-4 στρέμματα καμμένα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.