Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, 2020

Με αγρινιώτικο χρώμα η συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας για την ελληνόγλωση εκπαίδευση Γερμανίας

elme_bavaria

Αγρινιώτικο χρώμα είχε η συνάντηση της Υφυπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη ,αν και η θεματολογία της αφορούσε την ελληνόγλωση εκπαίδευση στη Γερμανία, Και αυτό, γιατί δύο μέλη της τετραμελούς  αντιπροσωπείας των εκπαιδευτικών της περιοχής Βαυαρίας κατάγονται από το Αγρίνιο και υπηρετούν ως αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στη Γερμανία. Πρόκειται για τον Αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Βαυαρίας Αλέκο Κατεφίδη (πρώτος αριστερά από την Υπουργό) και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θωμά Λανόπουλο.

Αμφότεροι έχουν επιδείξει πολυσχιδή δράση για ζητήματα που αφορούν την εκεί ελληνική κοινότητα, ενώ ο κ.Κατεφίδης διαχειρίζεται την ομάδα” Αιτωλία και Ακαρνανία στο Πέρασμα του χρόνου” που τροφοδοτείται  με πρωτόλειο ιστορικό υλικό για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Οι θεσμικοί λοιπόν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών εκμεταλλεύτηκαν τις λίγες ημέρες των  διακοπών του Πάσχα και βρήκαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην ΑΘήνα και να συναντήσουν την Υπουργό.

Για το θέμα αυτό εκτενές ρεπορτάζ έχει η έγκριτη ιστοσελίδα alfavita που αναφέρει τα εξής:

Με τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βαυαρίας, κ. Καλλέργη και τον Αντιπρόεδρο κ. Κατεφίδη, συναντήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λανόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο προσωπικό, τις υποδομές και την ενίσχυση των ελληνικών σχολείων που εδρεύουν στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στο Μόναχο ζουν περί τους 27.000 Έλληνες και στη Νυρεμβέργη περίπου 12.000 Έλληνες.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Υφυπουργός έχει ήδη πραγματοποιήσει ακόμη δύο συναντήσεις για τα Ελληνικά Σχολεία Εξωτερικού. Με τον κ. Σιδηρόπουλο, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Γονέων και Κηδεμόνων του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου «Αθηνά», με θέμα την αναγνώριση ισοτιμίας του Λυκείου με τα αντίστοιχα ελληνικά Λύκεια της ημεδαπής. Το Υπουργείο έχει ήδη υπογράψει τη σχετική απόφαση και αναμένεται η έκδοσή της σε ΦΕΚ.

Επιπλέον, συνάντηση είχε η Υφυπουργός και με τον Συντονιστή Εκπαίδευσης Νότιας Αφρικής κ. Βλάχο, όπου μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε η ίδρυση Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ) στη Ζιμπάμπουε, με τη σχετική Υπουργική Απόφαση να βρίσκεται προς τελική υπογραφή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/ypoyrgeio-paideias/synantisi-yf-paideias-meropis-tzoyfi-me-meli-toy-ds-tis-elme#ixzz5BimRJDcb

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.