Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Yγειονομική βόμβα: σε άθλιες συνθήκες διαμένουν μετανάστες σε χωριά των Οινιαδών

Yγειονομική βόμβα: σε άθλιες συνθήκες διαμένουν μετανάστες σε χωριά των Οινιαδών

Σοβαρές υγειονομικές, αλλά και κοινωνικές συνέπειες είναι πιθανό να έχει η παραμονή, υπό άθλιες συνθήκες, μεταναστών σε διάφορα χωριά του δήμου Μεσολογγίου, κυρίως στην περιοχή των Οινιαδών.

Πρόκειται για μετανάστες, άγνωστο αν έχουν χαρτιά ή όχι, που είναι στα χωριά εδώ και αρκετούς μήνες με αφορμή την συγκομιδή ελιάς και εσπεριδοειδών. Οι προερχόμενοι από Πακιστάν, Μπαγκλαντές και άλλες ασιατικές χώρες μένουν σε χαμόσπιτα ή σε παλιές αποθήκες κατά κύριο λόγο με συνθήκες που απέχουν από να χαρακτηριστούν ασφαλείας για την δική τους υγεία, αλλά και των μόνιμων κατοίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ, μόνο στην περιοχή Νεοχωρίου – Μαγούλας μπορεί να είναι και τριακόσιοι σε αριθμό οι οποίοι εδώ και κάποιο διάστημα έχουν σταματήσει να εργάζονται στα χωράφια καθώς τελείωσε η συγκομιδή. Όμως δεν εγκατάλειψαν όπως γίνεται συνήθως, αλλά παραμένουν εκεί και αποτελούν υγειονομική βόμβα δεδομένων των συνθηκών καραντίνας που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός. Η ίδια εικόνα επικρατεί και σε άλλα χωριά, όπως μας λένε αναγνώστες που εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία για την παραμονή υπό τέτοιες συνθήκες.

Συν τοις άλλοις μετά την ολοκλήρωση της συγκομιδής έχουν ξεμείνει και από μεροκάματα με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρεση τροφής κ.λπ. Τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται ακόμη περισσότερο οι κλοπές στο Νεοχώρι με πρόσφατο θύμα πολιτικό πρόσωπο της περιοχής… Κοτέτσια, στάβλοι κ.λπ. μπαίνουν στο μάτι των πεινασμένων ανθρώπων ενώ ανησυχία εκφράζεται και για την σωματική ακεραιότητα των ντόπιων. Άλλωστε δεν πάει πολύς καιρός από τις κλοπές σε συγκεκριμένη συνοικία του χωριού.

Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να δράσει άμεσα με διεξαγωγή ελέγχων από την Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας και την Αστυνομία. Και ο δήμος όμως από την πλευρά του, αν και δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, πρέπει να πιέσει προς την ίδια κατεύθυνση. Με τα μέτρα να είναι δρακόντεια γενικά στην χώρα και τις οδηγίες για αποφυγή συνωστισμών τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να αποτελέσουν εύκολα την σπίθια για να ανάψουν φωτιές…

www.aixmi-news.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.