Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Υπάλληλοι χρέωσαν τον δήμο Αγρινίου με τηλεφωνικές κλήσεις σε… τηλεοπτικούς διαγωνισμούς

Πρόκειται για συμβασιούχους λέει ο αντιδήμαρχος Γ.Φαρμάκης που προανήγγειλε …φραγή στα τηλέφωνα. 

eispra Ένα θέμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κωμικοτραγικό αν δεν αφορούσε σε κάτι σοβαρό, τη σπατάλη δημόσιου χρήματος για ιδιωτικούς σκοπούς, αποκαλύφθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φαρμάκης κάλεσε το Σώμα να συμφωνήσει στην « εξόφληση λογαριασμών ΟΤΕ με ενσωμάτωση στους λογαριασμούς Υπηρεσιών χρήσης Πολυμεσικής Πληροφόρησης Τρίτων».
Οι Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) περιγράφονται ως εξής από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων: Οι Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ) σχετίζονται με τη μετάδοση πληροφορίας/περιεχομένου σε δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Παραδείγματα ΥΠΠ αποτελούν οι ψηφοφορίες (π.χ. ψηφοφορία για Eurovision), διαγωνισμοί, αγορά (downloading) ringtones, logos, videos, παιχνιδιών μέσω SMS, παροχή τεχνικής υποστήριξης, παιχνίδια από την τηλεόραση στα οποία συμμετέχουν οι χρήστες μέσω τηλεφώνου, υπηρεσίες πληροφόρησης (π.χ. καιρός), αστρολογία/χαρτομαντεία, υπηρεσίες ενηλίκων κ.ά. Η πρόσβαση στις ΥΠΠ είναι εφικτή μέσω κλήσεων ή λήψης/αποστολής SMS/MMS προς αριθμούς που ξεκινούν από 901, 909, 806, 812, 825, 850, 875, 14, 190-195, 54 κ.ά. .
Κοινώς,κατα το πλείστον συμβασιούχοι (κατά τον αντιδήμαρχο) υπάλληλοι του δήμου χρέωσαν τους δημότες με κλήσεις και SMS για τηλεοπτικές ψηφοφορίες  (εύκολα θα μπορούσε να υποθέσει κανείς για το…Sυrvivor). Πάντως όχι για υπηρεσίες ενηλίκων, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες. Κάτι είναι και αυτό…
Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου αυτό έγινε αντιληπτό κατά τη διαδικασία ελέγχου των λογαριασμών των τηλεφώνων για την εκκαθάριση της δαπάνης από το Λογιστήριο.
Το συνολικό κόστος ανήλθε σε 896,30€ με τον αντιδήμαρχο να λέει χαρακτηριστικά πως «δεν αξίζει τον κόπο, να το χρεωθεί ο δήμος» προαναγγέλλοντας ωστόσο μελλοντικά μέτρα όπως φραγή στις γραμμές.
Τα τηλεφωνήματα-sms έγιναν κατά τη διάρκεια Φεβρουάριου-Απρίλιου ενώ οι Διευθύνσεις στις οποίες ανήκουν οι λογαριασμοί αυτοί υποστήριξαν πως οι χρήστες δεν γνώριζαν ότι η χρήση των Υπηρεσιών Πολυμεσικής πληροφόρησης Τρίτων δεν είναι εντός του πλαισίου νομιμότητας και από άγνοια προέβησαν στην ενέργεια αυτή.
Όπως είναι λογικό οι δαπάνες αυτές δεν… προβλέπονται και για το λόγο αυτό ο αντιδήμαρχος ζήτησε χθες την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου . Τόνισε μάλιστα πως θα ενημερωθούν οι υπηρεσίες πως σε περίπτωση επανάληψης του φαινομένου θα γίνεται άμεσος καταλογισμός στους χρήστες και θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα (φραγή γραμμών, κλπ) ώστε να είναι αδύνατη στο μέλλον η χρέωση του Δήμου με τέτοιου είδους δαπάνες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

14 Σχόλια

 1. ηλίθιος συνεπής δημότης

  Δηλαδή θα τα πληρώσω εγώ ο μ@λ@κ@ς και αυτοί που τα έκαναν δε θα έχουν καμμία συνέπεια. Θα τα πούμε στις επόμενες εκλογές…

 2. Ανώνυμος

  Τα κοροιδα πο δημοτες να ειναι καλα οπως παντα να πληρωνουμε κοπριτες και τα τηλεφωνα τους…

 3. Ευπαθής ρομά

  Πωπωπω ζωάρα που κάνετε στο δημόσιο!!!

  Και μετά λέτε εμάς κλέφτες…

 4. ευπλους

  ΑΙΣΧΟΣ κοντευουν να καταντησουν σαν τους προηγουμενους πολιτικαντηδες.

 5. Λαυρέντης

  @ηλίθιε συνεπή δημότη για τα εξαφανισμένα αντικείμενα τόνων ολόκληρων από τις καπναποθήκες Παναγοπούλου που βαρύνουν τη δημαρχία Μοσχολιού θα δηλώσεις την αγανάκτησή σου ή θα το ξεχάσεις μέχρι τις επόμενες εκλογές;;;

 6. ΓΟΧ

  Όλοι συγχωρεμένοι!
  Τουλάχιστον ζήτησαν μια συγγνώμη οι υπάλληλοι;

 7. Αρτέμης STIHL ο καδοφύλαξ

  Άκη γραψε και εδω να γινει μεγάλο γλέντι.

 8. Ανώνυμος

  H πλάκα είναι πως αν ο αντιδήμαρχος ζητούσε πίσω τα λεφτά από τους υπαλλήλους, όλοι εσείς που γκρινιάζετε στα σχόλια θα διαμαρτυρόσασταν για την σκληρή και «αντιδημοκρατική» του στάση.

 9. M. G.

  Λεφτά υπάρχουν για το μ….. Ποπολο, τα κακόμοιρα έψαχναν για το μέλλον τους, ανανέωσαν τη σύμβαση τους μέσω των άστρων. Ακόμα στη πόλη υπάρχουν τσιμενταρισμενοι δρόμοι από εποχής Τσιτσιμελη. Όνειρα γλυκά.

 10. Αρτέμης STIHL ο τηλεφωνητής

  Πήρε ο Σπύρος απο μενα κάτι καλά εργαλεία με ατσάλινη μεσινέζα.
  Πάρε ένα και όρμα στα χορτάρια να ξεθυμάνεις θυμωμένο αγόρι.
  Τηλεφώνησε να τα πούμε τωρα που δεν χρεώνεσαι. Είσαι εποχιακός ή με σύμβαση έργου;

 11. αλεκος

  Μπράβο τους ….εμείς οι δημότες τα πληρώνουμε όλα..ακόμη και το παρκάρισμα σε δημοσίους πληρώνουμε..τι να πω. για αυτό δεν θα ξαναβγούν πότε.οι άχρηστοι τεμπέληδες

 12. Ανώνυμος

  Τι να πω αν είναι ο Δήμαρχος θέλει να λέγεται δήμαρχος να βάλει το ΟΤΕ η τον εισαγγελέα να βρει από ποια τηλέφωναπό γίνανε η κλήσης και ξήλωμα κατευθείαν………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.