Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Υπάρχουν τα χρήματα για απαλλοτριώσεις αλλά οι πολίτες δεν πληρώνονται!

Υπάρχουν τα χρήματα για απαλλοτριώσεις αλλά οι πολίτες δεν πληρώνονται!

ΕΡΓΑ
Έντονα διαμαρτύρονται πολίτες τον τελευταίο διάστημα γιατί ενώ υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν απαλλοτριώσεις περιουσιών τους μεταξύ Κουβαρά και Μπαμπίνης (για το έργο βελτίωσης τμήματος Κουβαρά-Αστακός),εντούτοις, το αρμόδιο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας καθυστερεί  τις πληρωμές τους που βρίσκονται διαθέσιμες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από τον Ιούλιο.

Πληρεξούσιοι με μεγάλη πείρα έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν λόγο για ακατανόητη στάση. Σημειωτέον, οι πολίτες  είχαν υπογράψει δηλώσεις ότι επιτρέπουν να ξεκινήσουν οι εργασίες στις περιουσίες τους άμεσα για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και να διευκολυνθεί το έργο. Αρκεί, δε, να σταλούν οι καταστάσεις πληρωμών ώστε  να προβεί στις πληρωμές το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Να σημειωθεί ότι από τον Ιούνιο του 2014 είχε βγει η προσωρινή τιμή μονάδας για να φτάσουν οι άνθρωποι αυτοί να πάρουν ένα μέρος των χρημάτων τους τον Μάιο του 2016, δύο χρόνια μετά! Η οριστική τιμή μονάδας ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και από τον Ιούλιο τα χρήματα είναι διαθέσιμα αλλά οι επίσημες εξηγήσεις είναι ότι έχουν μείνει λίγοι μηχανικοί διαθέσιμοι ή ότι χρειάζεται διαδικασία για να καταρτιστούν οι καταστάσεις που πρέπει να αποσταλούν.

Η προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας κ. Ειρήνη Καραθανάση υποστηρίζει ότι το θέμα προχωρά και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ίσως πάρουν τα χρήματά τους ίσως κοντά στις γιορτές, καθώς το «ζήτημα έχει δρομολογηθεί και κάποιες καθυστερήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι συνηθισμένες». Όπως εξηγεί υπήρξαν  θέματα υπηρεσιακά, λόγω περιπτώσεων αδειών για παράδειγμα, που τώρα έχουν ξεπεραστεί, χωρίς όμως αυτό να εξηγεί τι σχέση μπορεί να έχουν τα νομικά ζητήματα όταν τα χρήματα είναι κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και απλά χρειάζεται η έκδοση των καταστάσεων για τους ενδιαφερόμενους.

Πόσο χρόνο μπορούν να καθυστερήσουν τις πληρωμές οι άδειες του προσωπικού όταν από τον περασμένο Φεβρουάριο που βγήκε η οριστική τιμή μονάδας, οι ενδιαφερόμενοι έβαλαν δικό τους μηχανικό, ως μη όφειλαν, για να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες; Και από τον περασμένο Ιούλιο τα χρήματα υπάρχουν αλλά δεν φροντίζει η υπηρεσία να τα δώσει στους δικαιούχους διότι δεν είχε μέχρι και την περασμένη εβδομάδα αναθέσει σε υπάλληλο την αποστολή των καταστάσεων! Στο παρελθόν είχε γίνει επίκληση νομικών λεπτομερειών που όμως δεν υφίστανται πλέον, αφού τα χρήματα από το κράτος υπάρχουν, ενώ το επιχείρημα ότι «πιέζουν οι πολίτες και οι πληρεξούσιοι για να πάρουν τα χρήματά τους» δεν μπορεί να σταθεί, ειδικά στις μέρες μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος των πολιτών δηλώνει απηυδισμένος και όπως μας ανέφερε «δεν αντέχει άλλο την κοροϊδία», ενώ οι πολίτες ζητούν διαρκώς εξηγήσεις και αυτό που τους μεταφέρεται είναι πως «υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν πάρει καθόλου χρήματα»(!) Οι υπηρεσίες άλλωστε  υπάρχουν για να βοηθούν τους πολίτες να πάρουν αυτό που τους αναλογεί κι όχι να προσθέτουν εμπόδια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Ε αμα το λέει η Καραθάναση εντάξει είμαστε

  2. Ανώνυμος

    Λεφτά υπάρχουν. Που όμως; Χαίρονται για το πλεόνασμα όταν δεν πληρώνουν κανέναν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.