Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Υπενθυμίζει την υποχρέωση για καθαρισμό των οικοπέδων στους ιδιοκτήτες ο Δήμος Ξηρομέρου

Υπενθυμίζει την υποχρέωση για καθαρισμό των οικοπέδων στους ιδιοκτήτες ο Δήμος Ξηρομέρου

Μέσω ανακοίνωσής του ο Δήμος Ξηρομέρου υπενθυμίζει στους δημότες την υποχρέωση των ιδιοκτητών οικοπέδων να καθαρίσουν τις εκτάσεις που βρίσκονται στην κατοχή τους από χόρτα για την αποφυγή πυρκαγιάς. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Για την αποτροπή πυρκαγιάς μέσα σε κατοικημένες περιοχές κατά την αντιπυρική περίοδο, η οποία διαρκεί από την 1η Μαΐου 2020 μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2020, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός των οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων από αυτούς, όπως προβούν στην αποψίλωση – καθαρισμό των οικοπέδων και των πρανών τους, από χόρτα, κλαδιά κλπ καθώς και απομάκρυνσης όλων των υλικών που θα συλλεχθούν το συντομότερο δυνατόν σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ’ αριθ. 1/2020 Πυροσβεστική Διάταξη.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, βάσει του Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ. 26 και σύμφωνα με την παραπάνω πυροσβεστική διάταξη, προβλέπονται τα κάτωθι:

1. Επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους πενήντα (50) λεπτών το τετραγωνικό μέτρο.
2. Βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους.
3. Υποβάλλεται μήνυση από την Πυροσβεστική Αρχή για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού κώδικα.
Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας σε αυτό το θέμα διότι μας αφορά όλους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.