«Άνοιξε ο δρόμος για ένταξη του Αεροδρομίου Μεσολογγίου ως σημείο εισόδου – εξόδου από τη χώρα», αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τον δήμαρχο Κώστα Λύρο να δηλώνει πως «το Μεσολόγγι μετατρέπεται σε πόλο αεροπορικού και αεραθλητικού ενδιαφέροντος».
Οι βαρύγδουπες αυτές δηλώσεις υπήρξαν καθώς διεξήχθη σε θερμό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου με το Δ.Σ της Αερολέσχης Μεσολογγίου.
Ειδικότερα, σε μια συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης εξελίχτηκε η συνάντηση του Δημάρχου Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Αερολέσχης Μεσολογγίου.
Τα μέλη του Δ.Σ παρουσίασαν τις εξελίξεις στο χώρο της Γενικής Αεροπορίας μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής Αεροπορικού Τουρισμού από το αρμόδιο Υπουργείο που δίνει πλέον τη δυνατότητα για ένταξη του Αεροδρομίου Μεσολογγίου ως σημείο εισόδου – εξόδου από τη χώρα.
Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος είχε υπογράψει και υποβάλλει σχετικό αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία, ενώ αντίστοιχο αίτημα είχε υποβληθεί και από την Περιφέρεια. Να σημειωθεί ότι για το θέμα υπήρχαν ήδη προεγκρίσεις και θετικές αξιολογήσεις από τις αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές και μετά τις παρεμβάσεις αναμένεται πλέον η έγκριση πτήσεων.
Επίσης κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διαδικασίες και εργασίες που εκτελούνται με τη στήριξη του Κώστα Λύρου στο πεδίο του αλεξίπτωτου πλαγιάς.
Τα νέα είναι κι εδώ ευχάριστα, λέει ο δήμος Μεσολογγίου, αφού η Olympic Wind, επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης αλεξίπτωτου πλαγιάς και πιστοποιημένος τουριστικός πράκτορας, επέλεξε το Μεσολόγγι ως μόνιμο χώρο επίσκεψης και εκπαίδευσης για περίπου 2000 αεραθλητές που εξυπηρετεί από τον ευρωπαϊκό χώρο ανά σεζόν.
Ενώ πολλαπλά θα είναι τα οφέλη για την περιοχή από την διεξαγωγή μεγάλης Πανελλήνιας εκδήλωσης αλεξίπτωτου πλαγιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εργασιών όπως επισημάνθηκε.
Η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και τα μέλη του Δ.Σ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δημάρχου αλλά και τις επόμενες κινήσεις που ενισχύουν το προφίλ της περιοχής ως σημείο ιδιαίτερου αεροπορικού και αεραθλητικού ενδιαφέροντος.
4 Σχόλια
Καραγκιόζης.
Βαρυγδουπος ανίκανος…και μιλάω ηπιως
το χωριουδάκι τουλάχιστον διεκδικεί. Οι Αγρινιώτες κοιμούνται όρθιοι.
Γιατί βαρύγδουπες ρε λεβέντες;;; απαγορεύεται η διεκδίκηση;;; Με προεγκρίσεις και αίτηση από ΠΔΕ;;; μήπως ο συντάκτης του άρθρου πρέπει να το ξαναδεί λίγο;;; ή τον πείραξε και αυτόν;;; Εμείς άφαντοι για να φτιάξουμε ομελέτα χωρίς να σπάσουμε τα αυγά.