Δευτέρα, Αύγουστος 19, 2019

Υπήρχε και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στις συναντήσεις στην Αμερική!

Κουικ!

Όχι, δεν σας γελά η φωτογραφία. Απλώς δεν ασχολείσθε φανατικά με τα τοπικά πολιτικά πράγματα γιατί διαφορετικά θα ξέρατε πως δεν πρόκειται ούτε για fake news ούτε για κάποια απάτη ώστε να μπείτε και να κουτσομπολέψετε.

Στην φωτογραφία δεν βλέπετε μόνο τον υπουργό Άμυνας ντυμένο με μαύρο φράκο και μαύρο παπιγιόν με την κορδέλα ΠΑΝΩ από το γιακά του υποκαμίσου(σαν το υπολοχαγός είναι αυτό…)ώστε να μοιάζει λίγο με γκρουπιέρη. Βλέπετε και τον Τέρενς τον Κουίκ, επίσης ανώτατο πολιτειακό στέλεχος αρμόδιο για τα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού κι επίσης ντυμένο σαν γκρουπιέρη (πλην όμως με την πρόνοια να το διακωμωδήσει το ζήτημα στον λογαριασμό του στο twitter).

papigion

Θεωρητικά δεν έχει σχέση με την Αιτλωοκαρνανία, έλα όμως που κάποια στιγμή, θαρρώ ήταν η  προεκλογική περίοδος του Ιανουαρίου του ’15, όταν μας κάλεσε σε τοπικό ξενοδοχείο του Αγρινίου και μας είπε πως από τότε και στο εξής θα ήταν ο «ένατος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας». Τον διορθώσαμε σεμνά ότι θα ήταν ο όγδοος βουλευτής μας-είχε καιρό να έρθει στα μέρη μας και στο μεταξύ είχαμε χάσει έναν βουλευτή- αλλά όλοι χαρήκαμε που ένας πασίγνωστος πρώην δημοσιογράφος θα ήταν έστω και σκιώδης βουλευτής της μαρτυρικής περιοχής μας.

Τελικά έκανε κανα-δυο ερωτήσεις στη Βουλή ελλείψει εδώ τοπικού βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ και… χαθήκαμε. Οπότε, όσο να ‘ναι χαρήκαμε που τον ξαναείδαμε τον αγαπημένο βουλευτή μας σε τέτοια μεγαλεία και είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Έστω και με εμφάνιση, σύμφωνα με τον ίδιο, που δεν ήταν καν αντάξια με το γαμπριάτικο φράκο του.

Υ.Γ. Αν μας επιτρέπεται, θα θέλαμε να βοηθήσουμε να λυθεί μια παρεξήγηση. (Γιατί να μην μας επιτρέπεται, άλλωστε, εδώ ο κ. Κουίκ είναι βουλευτής μας, δεν έχουμε εμείς το δικαίωμα να βοηθήσουμε την διπλωματία μας;) Εντάξει, δεν τα πάμε καλά με τα αγγλικά όταν φτάνουμε Αμερική αλλά ας πει κάποιος στους συμμάχους μας πως δεν είπε ποτέ ο Τσίπρας τον Τραμπ «διαβολικό». Δηλαδή “evil”. Είπε «ελπίζω να μην μας βρει κι αυτό το κακό», δηλαδή να εκλεγεί ο Τραμπ. Αυτό μεταφράστηκε  ως «I hope we will not face this evil” και έγινε η ζημιά. Κάποιος να ξέρει αγγλικά ρε παιδιά και να πει στις ΗΠΑ ότι δεν είναι ακριβής η μετάφραση, ένας ιδιωματισμός είναι, θα χάσουμε την αναβάθμιση των όπλων, ήμαρτον, κρίμα είναι…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. CHRISTOS

    ΄΄ΝΑ’ΤΑΝ Η ΖΗΛΙΑ ΨΩΡΑ ΘΑ ΓΕΜΙΖΕ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ΄΄

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.