Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Υπό εγκατάλειψη το κτίριο που προορίζονταν για το ΚΗΦΗ Κανδήλας

Υπό εγκατάλειψη το κτίριο που προορίζονταν για το ΚΗΦΗ Κανδήλας

Το Νοέμβριο του 2016, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, επειδή χάθηκε οριστικά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» , της Δ.Ε. Αλυζίας (σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού blog mytikapress.blogspot.com )και έχοντας αποφασίσει την ίδρυση Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στην Κανδήλα, ως αντιστάθμισμα αυτής της απώλειας, αιτήθηκε στον Δήμο Ξηρομέρου με σχετική απόφαση του Δ.Σ., τον χώρο του κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Κανδήλας, ώστε με διάφορες εργασίες που θα εκτελέσει να καταστεί κατάλληλο για ΚΗΦΗ (δείτε εδώ)

Πράγματι της παραχωρήθηκε ο χώρος και με τρεις απ’ ευθείας αναθέσεις σε εργολάβο ξεκίνησαν εργασίες ανακαίνισης του χώρου, ώστε αυτός να καταστεί κατάλληλος για τον σκοπό που προοριζόταν το κτίσμα. Μάλιστα γι αυτό τον σκοπό έχουν κοπεί τον Νοέμβριο του 2017, τρία ισάριθμα εντάλματα πληρωμής ύψους 4.950 € το καθένα, δηλαδή σε σύνολο 14.850 €, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.  (δείτε εδώεδώ και εδώ).

Τον Μάϊο του 2018, με απόφαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς, γίνεται και μία διάθεση πίστωσης 1.000 € για συντήρηση του ΚΗΦΗ Κανδήλας (δείτε εδώ).

Ωστόσο το έργο δεν προχωρά και  το κτίριο του Κοινοτικού Καταστήματος Κανδήλας αυτή την στιγμή είναι σε άθλια κατάσταση , όπως φαίνεται και στις  φωτογραφίες, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

mytikapress.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.