Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Υποδοχή στο Αγρίνιο των φοιτητών του πρώτου τμήματος της Γεωπονικής στη σκιά της… αναστολής λειτουργίας του δεύτερου

Υποδοχή στο Αγρίνιο των φοιτητών του πρώτου τμήματος της Γεωπονικής στη σκιά της… αναστολής λειτουργίας του δεύτερου

“Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας μας βρίσκει αποφασισμένους να μην παραχωρήσουμε κανένα κεκτημένο. Είναι πρόδηλη η  αγωνία αλλά και η αγανάκτηση, τόσο η δική μου όσο και των συνδημοτών μου, για την εξέλιξη”, ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου. 

Σε εξέλιξη είναι στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο  η τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών ακαδημαϊκού  έτους 2019-2020 του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, του πρώτου της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών που λειτουργεί στην πόλη και δεν αποκλείεται και του.. τελευταίου καθώς  μόλις χθες η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως αποφάσισε την αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων, μεταξύ των οποίων και το Γεωργικής Βιοτεχνολογίας  στο Αγρίνιο το οποίο  ιδρύθηκε ωστόσο επρόκειτο να λειτουργήσει στο μέλλον.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρέστη στην εκδήλωση και αφού είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Αν. Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας Γιώργο Τσιάμη και τον Αν. Καθ. Τμ.Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & ΤροφίμωνΓρ. Μπεληγιάννη, καλωσόρισε τους φοιτητές στους οποίους ευχήθηκε καλές σπουδές.

«Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων αποτελεί ένα από τα νεότερα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. Ένα σύγχρονο Τμήμα με φιλοδοξία να παρέχει υψηλής ποιότητας ανώτατη εκπαίδευση σε θεωρητικό και εργαστηριακό επίπεδο. Να παρακολουθεί τις νέες εξελίξεις  της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας,  με καλές προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ο Δήμος Αγρινίου υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημερώσεων και δράσεων για την προστασία, ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων μας. Ως εκ τούτου,  στόχος μας θα είναι  η αξιοποίηση της δυναμικής του Τμήματος προς όφελος της πόλης. Να γίνουμε ο κρίκος στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με τους παραγωγικούς φορείς”, ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου.

“Η ανακοίνωση μας βρίσκει αποφασισμένους να μην παραχωρήσουμε κανένα κεκτημένο”

Αναπόφευκτα ο Γιώργος Παπαναστασίου στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε και στην χθεσινή εξέλιξη. Είπε συγκεκριμένα: “Δυστυχώς, στο Αγρίνιο, τα τελευταία χρόνια γίναμε αποδέκτες μιας συνεχιζόμενης αδικίας με την απαξίωση και κατάργηση  τμημάτων.  Ελπίζουμε η, εν πολλοίς,  άδικη  εις βάρος μας πολιτική να σταματήσει και να υπάρξει  έμπρακτη στήριξη στο νέο τμήμα.Συναντιόμαστε στη σκιά της χθεσινής ανακοίνωσης για αναστολή της λειτουργίας 38 τμημάτων πανελλαδικά, μεταξύ αυτών και του τμήματος  Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής Αγρινίου. Μια ανακοίνωση που μας βρίσκει αποφασισμένους να μην παραχωρήσουμε κανένα κεκτημένο. Είναι πρόδηλη η  αγωνία αλλά και η αγανάκτηση, τόσο η δική μου όσο και των συνδημοτών μου, για την εξέλιξη.   Η  στάση μας είναι ξεκάθαρη. Σε άμεση συνεννόηση και σύμπραξη  με την ακαδημαϊκή κοινότητα θα συζητήσουμε με την Υπουργό και θα αναζητήσουμε λύση, με καταγεγραμμένη την θέση μας για έναρξη της λειτουργίας του Τμήματος το Αγρίνιο» .

Η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά που επίσης απηύθυνε χαιρετισμό ευχαρίστησε τους φοιτητές που επέλεξαν το τμήμα για τις σπουδές τους και τόνισε τη σημασία το για το πανεπιστήμιο αλλά και τη σημασία του πανεπιστημίου για την περιφέρεια.

Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας Γεωπονικής Σχολής Γιώργος Σαλάχας εξέφρασε τις ευχές του για καλές σπουδές στους φοιτητές, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης  και αναφέρθηκε στη σημασία του γνωστικού αντικειμένου του τμήματος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει και χαιρετισμό  – ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Τμήματος Αναπλ. Καθηγητή Γεώργιο Τσιάμη και ενημέρωση από Εκπρόσωπο του Συνδέσμου Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Αληθινος Αντιμνημονιακος.

    Πόλη 100.000 και δεν ειναι έδρα αυτόνομου ΑΕΙ… Καληνύχτα Αγρινιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.