Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Επιστολή του γιατρού της υπόθεσης Λαγούδη: Τα βέλη που εκτόξευσαν εναντίον μου θα πλήξουν του ίδιους

Επιστολή του γιατρού της υπόθεσης Λαγούδη: Τα βέλη που εκτόξευσαν εναντίον μου θα πλήξουν του ίδιους

Από τον Πταισματοδίκη Μεσολογγίου κλήθηκε ο γιατρός από το Μεσολόγγι, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη από την Κατοχή που βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της στην θέση Φωτμού της Τριχωνίδας στις αρχές Ιανουαρίου 2018.

Με αφορμή το πιστοποιητικό που εκδόθηκε από δημόσια αρχή, βάσει του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις στον γιατρό, ο ίδιος κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, χαρακτηρίζοντας ψευδές το έγγραφο αυτό, αφού όπως υπογραμμίζει ουδεμία ποινική δίωξη του ασκήθηκε.

Με το υπόμνημα ζητά την διερεύνηση για το πώς, από ποιόν και για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το πιστοποιητικό.

Έτσι έχει δοθεί εντολή από τον Άρειο Πάγο και διατάχθηκε έρευνα σε όλα τα επίπεδα, οπότε ο γιατρός κλήθηκε από τον Πταισματοδίκη για να καταθέσει κατά ποιων στρέφεται.

Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία συνέταξε  επιστολή με την οποία επιθυμεί ουσιαστικά να αποκαταστήσει την φήμη του που όπως λέει ο ίδιος σπιλώθηκε και αναφέρει τα εξής:

 1. Στις 8-1-2018 βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της η Ειρήνη Λαγούδη στην τοποθεσία “Φωτμού” της λίμνης Τριχωνίδας, γεγονός που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με την δημοσιότητα που δόθηκε αλλά και – κυρίως – την τοπική κοινωνία στην οποία ζούσε.
 2. Από τα στοιχεία που προέκυψαν με τα ευρήματα και την εξονυχιστική έρευνα της αστυνομίας και των πραγματογνωμόνων που ορίστηκαν από την ανακριτική αρχή, την ιατροδικαστική και τοξικολογική έκθεση της θανούσας, τις λεπτομερείς έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, την εξέταση πλήθους μαρτύρων, την εξονυχιστική έρευνα του συνόλου της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της θανούσης στο στενό φιλικό και ευρύτερό της περιβάλλον, δεν προέκυψε εγκληματική ενέργεια και γι’ αυτό δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον οποιουδήποτε συγκεκριμένου προσώπου.
 3. Αυτά, από όσα προέκυψαν από τον επαγγελματισμό της ελληνικής αστυνομίας και των επιστημόνων της.
 4. Δυστυχώς όμως, στην σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό στην διάρκεια της αστυνομικής προανάκρισης, δεν υπήρξε αντιστοίχιση από όλους τους εμπλεκόμενους. Ή, καλλίτερα, στην εντατική  αστυνομική προσπάθεια συγκέντρωσης και διαφύλαξης των απαραίτητων ευρημάτων που χρειάζονταν προκειμένου να τύχουν της δέουσας αξιολόγησης, εμφανίστηκαν στην πορεία με πρωταγωνιστικό ρόλο, διαφόρων ειδών  εμπλεκόμενοι. Αυτοί που ουδεμία σχέση και γνώση είχαν με το σύνολο ή μέρος του προανακριτικού ή ανακριτικού έργου, αλλά με θορυβώδη άποψη επί παντός επιστητού επ’ αυτού. Αλλά και αυτοί, που ενώ εκ των πραγμάτων όφειλαν να εμπλακούν, σε πλήρη συστοίχιση με τους πρώτους, με επίσης εκκωφαντικό θόρυβο πασίγνωστου σκεύους, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να συσκοτίσουν και να στρέψουν σε άλλη πορεία την πραγματική και σε επιστημονική βάση αστυνομική προσπάθεια ανεύρεσης της αλήθειας.
 5. Όλοι αυτοί, έχουν ονοματεπώνυμο.
 6. Είναι αυτοί, ο καθένας για τους δικούς του προφανείς ιδιοτελείς λόγους, που είτε μέσα από δημοσιογραφικού ύφους ιστοσελίδες, είτε μέσα από συγκεκριμένα τηλεοπτικά κανάλια, με άφθονο και πανάκριβο τηλεοπτικό χρόνο στη διάθεσή τους, κατασκεύασαν και οργάνωσαν με αξιοθαύμαστη μεθοδικότητα έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό παραγωγής ψευδών ειδήσεων, με συνειδητά ψέματα και πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, κατασκευάζοντας γεγονότα, δημιουργώντας ψευδείς παραδοχές για το τι πραγματικά συνέβη σε σχέση με την αιτία του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, και καταλήγοντας έτσι σε ψευδή και κατασκευασμένα συμπεράσματα.
 7. Πρόκειται γιά παρουσιάστριες πρωινών και μεσημεριανών εκπομπών στην τηλεόραση, γιά άτομα που τις πλαισίωναν αυτοσυστηνόμενα ως δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ καθώς και γιά έναν περιορισμένο αριθμό δικηγόρων που, κατά πλήρη παραβίαση των αρχών δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και του Κώδικα δεοντολογίας των Ελλήνων Δικηγόρων, προέβαιναν όλοι μαζί από κοινού επανειλημμένα σε πρωτοφανείς και ανεξέλεγκτου μεγέθους πράξεις συκοφαντικής δυσφήμισής μου. Διότι, δεν είναι μονάχα ότι διέδιδαν ψέματα σε βάρος μου, αλλά είχαν και πλήρη γνώση του ψεύδους αυτών που διέδιδαν.
 8. Μεγάλο μέρος αυτής της δραστηριότητάς τους, όπως προανέφερα αφιερώθηκε σε εμένα.
 9. Σταχυολογώ ενδεικτικά, ορισμένα από τα ψεύδη που διέδιδαν σε πανελλήνιο δίκτυο: Ότι της είχα αρπάξει χρηματικό ποσό 100.000 €· ότι λίγο πριν πεθάνει είχα κάνει μαζί της ταξίδι στο εξωτερικό αξίας 15.000 € και το είχε επιβαρυνθεί όλο αυτή· ότι είμαι διακινητής ναρκωτικών ουσιών, απαγορευμένων σκευασμάτων, χασικλής, κοκαϊνομανής, τοκογλύφος, μαστρωπός· ότι την ημέρα του θανάτου της ήμουν μαζί της σε παραλία του Λούρου μαζί με τον αδελφό μου· σε άλλη εκδοχή, την ίδια ώρα που ήμουν στο Λούρο, ήμουν συγχρόνως μαζί της μαζί με τον αδελφό μου στην λίμνη της Τριχωνίδας στο σημείο του θανάτου της. Συγχρόνως, μετέδιδαν την ψευδή είδηση ότι ενεργοποιήθηκε το μη ανευρεθέν μέχρι σήμερα κινητό τηλέφωνο της Ειρήνης Λαγούδη, ότι εντοπίστηκε το στίγμα του στην περιοχή του Αιτωλικού και μάλιστα σε κατοικία δήθεν ιδιοκτησίας μου όπου δήθεν διέμενα εγώ και κάποιοι συγγενείς μου. Η φαντασιοπληξία τους έφτασε μέχρι το σημείο να διαδίδουν ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν με τη συνεργασία του FBI, του οποίου πράκτορες παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην Ελληνική Αστυνομία.
 10. Στην συνέχεια και επειδή έπρεπε να στηρίξουν το ψευδές σενάριο της δολοφονίας της, έπρεπε να εφευρεθεί και ο δολοφόνος. Με περισσή ελαφρότητα αυτό έγινε στο πρόσωπό μου.  Για το λόγο αυτό, φρόντισαν και κατασκεύασαν μία ψευδή βεβαίωση δημόσιας αρχής, στην οποία και έγραψαν ότι δήθεν έχει ασκηθεί σε βάρος μου ποινική δίωξη γιά κακουργηματικές πράξεις (ανθρωποκτονίας από πρόθεση κλπ), την οποία και περιέφεραν σε δημόσια θέα μέσα από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και τηλεοπτικές εκπομπές, ολοκληρώνοντας πλέον τον διασυρμό μου όπως και τον διασυρμό ολόκληρης της οικογένειάς μου όχι μόνο στις τοπικές κοινωνίες του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, όπου όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αλλά και πλέον σε πανελλήνια εμβέλεια.
 11.  Όπως προείπα ο καθένας από αυτούς τους κυρίους, είχε το δικό του ξεχωριστό κίνητρο για να συμβάλλει στη διάδοση και προβολή με κάθε τρόπο ψευδών ειδήσεων και κατηγοριών σε βάρος μου.
 12. Οι δικηγόροι των συγγενών της Ειρήνης Λαγούδη, οι τηλεπαρουσιάστριες και οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ που τις πλαισίωναν, για λόγους ευτελούς επαγγελματικής προβολής και τηλεθέασης, υποβαθμίζοντας αντίστοιχα την ενημέρωση σε ένα φτηνό εμπόρευμα.
 13. Όσο για κάποιους συγγενείς της Ειρήνης Λαγούδη, προφανώς για να κρύψουν τα σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα και αδιέξοδα που είχαν δημιουργηθεί στην Ειρήνη, με ευθύνη μελών της οικογένειάς της, η οποία δεν μπορούσε πλέον να τα διαχειριστεί, νιώθοντας εγκλωβισμένη από αυτά, και που η αυτοκτονία της αναγκαστικά τα αναδείκνυε. Προκειμένου λοιπόν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, προέβαλαν μία ψεύτικη εικόνα της Ειρήνης, δήθεν οικονομικής ευμάρειας και δήθεν ενός ανθρώπου χαρούμενου, δυνατού και με πλήρη έλεγχο της ζωής της και της οικογένειάς της. Προέβαλαν χαρακτηριστικά που ήταν αδύνατον να συγκροτούν την προσωπικότητα ενός ανθρώπου, που προ αξεπέραστων αδιεξόδων, θα αναγκαζόταν να αυτοκτονήσει. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγουν μία περίεργη χωριάτικη αντίληψη κοινωνικού στίγματος που θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν, έστησαν όλη αυτή τη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της Ειρήνης, οργανώνοντας έναν κοινωνικό κανιβαλισμό σε βάρος μου.
 14. Όλα αυτά όμως, επειδή ακριβώς το ψέμα έχει πάντοτε κοντά ποδάρια, φτάνουν στο τέλος τους. Οι υπεύθυνοι για όλη αυτή τη μυθολογία και την έλλειψη σεβασμού γύρω από το πρόσωπό της Ειρήνης Λαγούδη, θα λογοδοτήσουν, με νόμιμο τρόπο, στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα που τους αφορούν, και στα αρμόδια καθ ύλην και κατά τόπο δικαστήρια. Και τότε, ο κάθε κατεργάρης θα καθίσει στον πάγκο του. Τα βέλη που εκτόξευσαν εναντίον μου, θα πλήξουν του ίδιους.

Μεσολόγγι, 17-06-2020

https://www.aixmi-news.gr 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.