Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Ο Μητσοτάκης συστήνει υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, υπουργός ο Νότης Μηταράκης

Ο Μητσοτάκης συστήνει υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, υπουργός ο Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προστίθεται στο κυβερνητικό σχήμα, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πριν από λίγο (στις 12 το μεσημέρι) τη σύσταση του νέου υπουργείου, με υπουργό τον Νότη Μηταράκη και αναπληρωτή υπουργό τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Υπενθυμίζεται πως ο Νότης Μηταράκης ήταν έως σήμερα υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική.
Οι διαστάσεις που παίρνει το ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού οδήγησαν τον πρωθυπουργό σε αυτήν την απόφαση προκειμένου να προχωρήσει ταχύτατα το κυβερνητικό σχέδιο που είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

Τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκε η ένταση στα νησιά, όπου συνεχίζουν να καταφθάνουν πρόσφυγες, καθώς οι κάτοικοι και οι φορείς αντιδρούν. Εντάσεις σημειώνονται και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στις οποίες έχει αποφασιστεί να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας.

Η δήλωση του Στέλιου Πέτσα

Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα.

Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

• Φύλαξη των συνόρων μας.
• Επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου.
• Αυξημένες επιστροφές.
• Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Και όλα αυτά, προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή fora.

Αυτό που απαιτείται είναι η ταχύτερη υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού δημιουργείται Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με Υπουργό τον βουλευτή Χίου κ. Παναγιώτη Μηταράκη.
Ο κ. Μηταράκης, μέχρι σήμερα Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, ολοκλήρωσε έναν κύκλο προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Τις μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του, αναλαμβάνει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης.

Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τοποθετείται ο βουλευτής B1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέχρι σήμερα Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ορκωμοσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και του Αναπληρωτή Υπουργού, θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ίσως χρειαστούν πρόσθετα μέτρα

Η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά στο προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι ολοκληρωμένη, σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η κυβέρνηση έχει μια ολοκληρωμένη πολιτική προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα», δήλωσε στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, αν και παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν παράμετροι του προβλήματος που δεν ελέγχονται».

«Αν συνεχιστούν οι ροές παρά τα μέτρα, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, θα τα πάρει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Πηγή: iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Θα γερασουν οι λαθροεοσβολης, και Αυτή θα παίρνουνε αποφάσεις και μετρα, Όπως φαίνετε απο παλαιότερα το νεοελληνικό κράτος διαμορφώθηκε ός παράδεισος, το Μόνο σήμερα δεν είναι 1800, 1922,κτλ,να βολεύονται οι λαθροεοσβολης

 2. Ανώνυμος

  Τώρα ποιά δεν υπάρχει γη να καλλιεργήσουν λαθροεισβολης, πρόλαβαν και τη μοίρασαν Στους παλαιότερους λαθροεισβολης,ΤΏΡΑ ποιά η γη δεν αποδίδει, το να έρχεσαι σε μία χώρα χορης μέλλον λυπάμαι, ξένος στους ξένους, κάποια στιγμή το επίδομα θα σταματήσει, και τότε οι λαθροεοσβολης θα βρεθούν σε δύσκολη θέση, αλλά πληθώρα λαθροεισβολης θα έχουν χάσει πολλά, λογου απώλειας χρονικού διαστηματος από τη ρίζα του , όπως μέλλον οικογένεια,αποκατάσταση επαγγελματικοί ,το πολιτισμο του

 3. Ανώνυμος

  Τώρα ποιά δεν γίνονται συμπεθερεματα ,ούτε ένας ούτε άλλος, ούτε μία ούτε άλλη

 4. Ανώνυμος

  Είμασταν φιλόξενος λαός, καλοδεχούμενος, ανοίξαμε διάπλατα της πόρτες σε όλους

 5. Ανώνυμος

  Είμαστε φιλόξενος λαός, περιποιουμαστε στο έπακρον τούς μουσαφυριδες ,να μη τούς λείψει τίποτα και μας παραξεγεισουν ,!!!Ε μωρέ καημένε!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.