Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

“Το έργο θα γίνει” λέει το Υπουργείο Υγείας για το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου

“Το έργο θα γίνει” λέει το Υπουργείο Υγείας για το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου

“Οσοι φέρουν την ευθύνη για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου επί 2 χρόνια και σήμερα ασκούν όψιμα κριτική στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Υγείας, το κάνουν είτε από πολιτικό θράσος, είτε από άγνοια”

Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος καθώς και από τις δημοτικές παρατάξεις της Χριστίνας Σταρακά και του Σταύρου Καμμένου μετά την είδηση  ότι ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μείωσε  το ποσό για την αναμόρφωση των κτιρίων του Παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου από 1.000.000 ευρώ σε 50.000, υπογράφοντας την ανακατανομή συγκεκριμένου κωδικού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2019.

Στην έντονη κριτική που εκφράστηκε απαντά ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας στην οποία αναφέρεται πως «όσοι φέρουν την ευθύνη για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου επί δύο χρόνια και σήμερα ασκούν όψιμα κριτική στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Υγείας, το κάνουν είτε από πολιτικό θράσος, είτε από άγνοια».

«Ο Υπουργός Υγείας έχει ήδη δώσει οδηγίες για την υλοποίηση του έργου. Το έργο θα γίνει. Αμέσως μόλις συμβασιοποιηθεί και υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης, θα διατεθούν οι προβλεπόμενες πιστώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση .

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ:

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει για το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου και για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, επισημαίνονται τα εξής:

Πρώτον, ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου για την αναδιαμόρφωση του κτιρίου παραμένει ακριβώς ο ίδιος.

Δεύτερον, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το 2018, μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί καμία μελέτη ή δράση υλοποίησης. Ως εκ τούτου, δεν έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης.

Τρίτον, ο Υπουργός Υγείας έχει ήδη δώσει οδηγίες για την υλοποίηση του έργου. Το έργο θα γίνει. Αμέσως μόλις συμβασιοποιηθεί και υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης, θα διατεθούν οι προβλεπόμενες πιστώσεις.

Τέταρτον, όσοι φέρουν την ευθύνη για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου επί 2 χρόνια και σήμερα ασκούν όψιμα κριτική στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Υγείας, το κάνουν είτε από πολιτικό θράσος, είτε από άγνοια.

Στη δεύτερη περίπτωση, ας φροντίσουν να ενημερωθούν και να μην εμπαίζουν τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, όπως έκαναν επί 4,5 χρόνια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

8 Σχόλια

 1. Γιωργος

  Δυστυχως η προηγουμενη κυβερνηση και τα στελεχη της κανουν λες και δεν κυβερνησαν ποτε.Ουτε να αποδικωποιησουν αυτα που διαβαζουν δεν μπορουν…Υψηλη πολιτικη και απο γνωσεις τιποτα…καποιος να τους βοηθησει να μην εκτιθενται μαζικα δεν υπαρχει..
  Γ.Κ.

 2. Αιτωλός

  Βιάζεστε να το δώσετε κατοικία μόνιμη στα λαθροειβολάκια…

 3. George6

  Eprepe na mpoun esena spiti sou me polemo kai na se diwksoun apo ton topo sou kai na se legame lathroeibolakia malaka karagiozi

 4. ο.κ

  Τι έχετε να πείτε για την εγκατάσταση 2000 μεταναστών στο παλαιό νοσοκομείο του Αγρινίου,1000 στη Νεάπολη και 2000 στα γύρω χωριά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου…γιατί δεν ενηµερώνεται τον κόσμο του Αγρινίου και λέτε όλες αυτές τις μπαρούφες…..Έρχεται κονόμα για τοπικούς άρχοντες και ένα ακόμα πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στα ήδη μεγάλα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι κάτοικοι του Αγρινίου,Είστε πολιτικοί αρουραίοι…Να δούμε πώς θα δικαιολογήσετε την παρακμή της Αιτωλοακαρνανίας…Θα έρθει ο καιρός και για εσάς ……Την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς…….( Ο Σαρλ Ντε Γκωλ είπε κάποτε πως στην πολιτική είσαι αναγκασμένος να προδίδεις είτε τη χώρα σου είτε τους ψηφοφόρους)

 5. βανιας

  Ναι αιτωλέ μίλα πιο δυνατά δεν σε ακούμε εκεί στην πηγάδα που βρίσκεσαι.

 6. Κρουστιάνος

  Θέλω κι εγώ να δω τις αντιδράσεις των μπλέ ψηφοφόρων όταν η αιτ/νια θα γεμίσει οικονομικούς μετανάστες χωρίς προοπτική εργασίας…
  Ίσως κάποτε ξυπνήσουμε από το λήθαργο της κομματίκης εκμετάλλευσης οτι χρώμα κι αν έχει.
  Ο καιρος γαρ εγγυς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.