Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Zητείται πρωτοβουλία Κατσιφάρα…

Zητείται πρωτοβουλία Κατσιφάρα…

εκτροπή-αχελώουEντείνονται οι αντιδράσεις για τη στάση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να πάρει θέση ανοιχτά υπέρ τη συνέχισης των έργων της εκτροπής του Αχελώου , απαξιώνοντας ουσιαστικά τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Μάλιστα σε συνέχεια της χθεσινής αιχμηρής ανακοίνωσης για την σχεδιαζόμενη συνέχιση των έργων εκτροπής του Αχελώου, η οποία προωθείται αγνοώντας την πρόσφατη αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Βουλευτής Αιτωλ/νίας και Υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα καλεί με επιστολή της τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοϊδη -Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων- και παρόντες τους Βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας, καθώς και οποιονδήποτε άλλο θεσμικό παράγοντα μπορεί να συμβάλει στην επιβεβλημένη πλέον αυτή συζήτηση.
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτή την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας και παραβλέπει αποφάσεις-ορόσημα ευρωπαϊκών και ανώτατων εθνικών δικαστηρίων «επειδή έτσι κάποιοι θέλουν».Δεν μπορούμε να δεχθούμε το να αντιμετωπίζονται οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας ως πολίτες β’ κατηγορίας.Και βάσει της πρόσφατης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα οφείλουμε να εργαστούμε όλοι από κοινού για το ζήτημα αυτό, με σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις και την αειφορία στον Τόπο μας. Οι Θεσσαλοί μπορούν να συνεργαστούν για το «καλό του τόπου τους», όπως αυτοί το εννοούν, εμείς όχι; Οφείλουμε να ζητήσουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να ξεχάσει μια για πάντα το ενδεχόμενο της εκτροπής και να εξετάσει μεμονωμένα την τύχη του τμήματος των έργων που δεν συνιστούν εκτροπή (φράγμα Μεσοχώρας) και που δυστυχώς αποπερατώθηκαν με υπέρογκους δημόσιους πόρους», αναφέρει η κυρία Φούντα.
Κριτική για τη στάση του περιφερειάρχη ωστόσο άσκησε ο περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης τονίζοντας πως «ο κ.Κατσιφάρας δεν κάνει τίποτα, ούτε μία από τις αγαπημένες του δηλώσεις μέσω δελτίων τύπου. Και αυτό είναι κάτι ανησυχητικό, γιατί καταδεικνύει ότι για μία ακόμα φορά ο Περιφερειάρχης είναι απών στα σημαντικά θέματα, ίσως αυτή την φορά επειδή ο εν λόγω Υπουργός τυγχάνει “ομόσταυλός” του».
Σύμφωνα με τον κ.Φαρμάκη «ο κ.Κατσιφάρας οφείλει όχι μόνο να πάρει θέση στις νέες εξελίξεις αλλά και να ενεργήσει έτσι ώστε άμεσα να ληφθούν πρωτοβουλίες που θα καταδείξουν σε όλους τους αρμόδιους την αντίθεση ενός ολόκληρου Νομού, μία ολόκληρης Περιφέρειας στα όποια σχέδια εκτροπής του Αχελώου».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.