Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Zητούνται 200.000 ευρώ για να αρχίσουν οι εργασίες στο κλειστό-“φάντασμα”

Zητούνται 200.000 ευρώ για να αρχίσουν οι εργασίες στο κλειστό-“φάντασμα”

Μια σειρά ζητήματα που αφορούν το δήμο Αγρινίου τέθηκαν υπόψη του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα. Τόσο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όσο και δια υπομνήματος ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός αναφέρθηκε στις θέματα που αφορούν τον διευρυμένο δήμο όπως για παράδειγμα η ανάδειξη της Αρχαίας Στράτου, τη λειτουργία και ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου στις Καπναποθήκες Παπαπέτρου , τη διαφύλαξη της αυτονομίας του ΔΗΠΕΘΕ . Ωστόσο τα θέματα διεξοδικά θα τεθούν όταν επισκεφθεί σε λίγο καιρό την Αιτωλοακαρνανία ο Υπουργός. Μέχρι τότε θα έχει την ευκαιρία να μελετήσει το σχετικό υπόμνημα ώστε να έρθει καλά «διαβασμένος».
Εκ των βασικών διεκδικήσεων του Αγρινίου είναι και η αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου που παραμένει με το σκελετό «φάντασμα» στην αερογέφυρα από το 2003. Ενδεχομένως το θέμα να συζητηθεί και αύριο με τον Γενικο Γραμματέα Αθλητισμού Π.Μπιτσαξή αν τελικώς έρθει στο Αγρίνιο για την φιέστα-απονομή του Παναιτωλικού.
Η υπόθεση του κλειστού γυμναστηρίου κρατάει από το 1995 όταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το ενέταξε σε πρόγραμμα την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Αγρίνιο, επί οικοπέδου τριών περίπου στρεμμάτων, με συντελεστή δόμησης 1,2 που παραχώρησε ο Δήμος για το σκοπό αυτό. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 15-12-1997, με προϋπολογισμό 220.000.000 δρχ., και στις 18-2-1998 υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο, ο οποίος είχε προσφέρει έκπτωση 36%.Τον Αύγουστο του 1999, ο ανάδοχος προέβη σε διακοπή εργασιών, στις 19-7-2000 κηρύχθηκε έκπτωτος και στις 15-4-2003 έγινε οριστική διάλυση της εργολαβίας. Είχε κατασκευαστεί μόνο ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου.
Στις 13-4-2009, μετά από συνεργασία των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου, ολοκληρώθηκε η μελέτη αποπεράτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου προϋπολογισμού 1.026.000 ευρώ συν ΦΠΑ, και υποβλήθηκε για έγκριση στο Γραφείο του Υφυπουργού κ. Ιωαννίδη. Το έργο δημοπρατήθηκε το 2010 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αναδείχθηκε ανάδοχος και έχει υπογραφεί σύμβαση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αρχίσει οι εργασίες, λόγω έλλειψης πιστώσεων.
Σε αυτή λοιπόν τη συγκυρία το Αγρίνιο επιζητά 200.000 ευρώ για το 2011, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες αποπεράτωσης και να δοθεί τέλος σε αυτή την πονεμένη ιστορία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.