Ιδανικό καλωσόρισμα στο 2025 για τον Ολυμπιακό, που νίκησε το βράδυ της Πέμπτης (2/1) τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας (92-85) και έκανε ακόμη ένα βήμα για μία θέση στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου της EuroLeague.
Στο 13-6 ανέβηκαν οι Πειραιώτες (8-1 εντός και 5-5 εκτός έδρας), που είχαν σε καταπληκτική κατάσταση στο δεύτερο μέρος τον Σάσα Βεζένκοβ και αρκετούς στηρίγματά του.
Στο 10-9 έπεσε η Ζάλγκιρις (6-4 εντός και 4-5 εκτός έδρας), η οποία μετράει τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα και δύο σερί ήττες στο γήπεδό της. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο έβαλε 20 πόντους στο πρώτο μέρος, ο Λόνι Γουόκερ εξαφανίστηκε στο δεύτερο και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι σούταρε με πολύ καλά ποσοστά, είχε ένα κακό πρώτο μισό στην τέταρτη περίοδο που την γκρέμισε.
Ο αγώνας
Με Γουόκαπ, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που δεν είχε καλή εικόνα στην επίθεση και είδε τον βασικό του άσο αναποτελεσματικό απέναντι στον Φρανσίσκο. Ο Γάλλος έβαλε εννέα πόντους για το 13-4 στο τέταρτο λεπτό, με τους Παπανικολάου – Βεζένκοβ να βάζουν μακρινά σουτ για το 18-16 αλλά τον Ουλάνοβας να σκοράρει τετράποντο για το 22-16 προς το τέλος της πρώτης περιόδου.
Οι Πειραιώτες μπήκαν στη δεύτερη με Γουίλιαμς-Γκος, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Μιλουτίνοβ, είδαν τον Γουόκερ να σκοράρει κι αυτός τετράποντο για το 28-20 και μπήκαν και πάλι σε δύσκολη θέση. Οι επιθέσεις του ΜακΚίσικ κράτησαν τον Ολυμπιακό όρθιο, ο Φουρνιέ έβαλε έξι σερί πόντους για το 44-40 την ώρα που ο Μπαρτζώκας είχε τον Μένσα στο πέντε αλλά δεν μπορούσε να φρενάρει τους γηπεδούχους. Το 52-40 του ημιχρόνου ήταν βαρύ.
Με τον Βεζένκοβ να πιέζει την άμυνα των Λιθουανών στο ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Ολυμπιακός έδειξε πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο. Φρανσίσκο και Γουόκερ δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί στην εκτέλεση, οι Πειραιώτες μείωσαν στο καλάθι (60-58 στο 26′), όμως σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους την ώρα που οι δύο καλοί γκαρντ της Ζάλγκιρις βρίσκονταν στον πάγκο. Ο Βεζένκοβ έβαλε 12 στο τρίτο δεκάλεπτο, αυτό έκλεισε στο 71-67 για να αφήσει υποσχέσεις για θρίλερ μέχρι το φινάλε.
Τρίποντα από Βεζένκοβ και ΜακΚίσικ έγραψαν το 71-73 στο 31′, ο Μιλουτίνοβ συνέχισε με δύο καλάθια για το 71-77, ο Γουίλιαμς-Γκος σκόραρε δίποντο και 1/2 βολές για το +9 στο 35′ και ενώ η Ζάλγκιις αντεπιτέθηκε, ο ΜακΚίσικ έβαλε τεράστιο καλάθι για το 78-84 στο 37′ και ο Γουόκαπ κλείδωσε με τρίποντο το αποτέλεσμα χωρίς πολλά-πολλά.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεζ, Νέντοβιτς, Κονσταντίνοβς
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-18, 52-40, 71-67, 85-92
Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 20η αγωνιστική η Ζάλγκιρις θα υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης (10/1 στις 20:00), ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στο ΣΕΦ τη Μπάγερν Μονάχου (10/1 στις 21:15).