Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Πρόβλημα και οι αρουραίοι στην Αιτωλοακαρνανία-ζητά μέτρα ο Βαρεμένος

Πρόβλημα και οι αρουραίοι στην Αιτωλοακαρνανία-ζητά μέτρα ο Βαρεμένος

Σήκωσαν τα χέρια ψηλά αγρότες και  κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου  καθώς δεν μπορούν να σταματήσουν- με ατομικά μέσα- την επέλαση των τρωκτικών και ειδικά των αρουραίων.

Το φαινόμενο φέτος πήρε ανησυχητικές διαστάσεις καθώς ο πληθυσμός των αρουραίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Οι αρουραίοι αποτελούν πραγματική απειλή πλέον για το φυτικό κεφάλαιο και τη δημόσια υγεία, για τους δημόσιους χώρους, για τους ορνιθώνες αλλά και για τις αποθήκες ψυχανθών, σιτηρών και αραβοσίτου.

Η εγκατάλειψη των καλλιεργειών δεδομένου ότι δεν μπορούν πλέον οι αγρότες να ανταποκριθούν και να αντιμετωπίσουν το κόστος παραγωγής, οι καιρικές συνθήκες που συνετέλεσαν στην υπερβολική αύξηση των χόρτων έχουν ευνοήσει την αναπαραγωγή των αρουραίων οι οποίοι πλέον τείνουν να μετατραπούν σε μάστιγα για την περιοχή μας καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν..μεμονωμένα.

To ζήτημα απασχόλησε και τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργο  Βαρεμένος που ζητά μέτρα  για το πρόβλημα της επιδρομής αρουραίων. Σε σχετική δήλωση αναφέρει:  

“Περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας έχουν πληγεί από επιδρομή αρουραίων και οι αρμόδιοι πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες προκειμένου η περιοχή να κηρυχθεί «αρουραιόπληκτη» και να εγκριθεί ένα πρόγραμμα καταπολέμησης.

Δεν μιλάμε για τους γνωστούς …αρουραίους της γραφειοκρατίας αλλά για υπερμεγέθη τρωκτικά που προκαλούν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες.

Δεν έφθαναν οι άλλες φυσικές καταστροφές, με πιο πρόσφατη τον «Ιανό» και τις καταστροφές που προκάλεσε σε περιοχές του κάτω Αχελώου, περιοχές που γεωγραφικά δεν βρίσκονται μακρυά απ’ την Κεφαλονιά.

Ενέσκηψαν τώρα και αρουραίοι. Σε βαθμό που να τίθεται το ερώτημα αν κάποιος στην κορυφή του επιτελικού κράτους είναι εξαιρετικά γουρλής. Και αφού δεν βοηθάει αλλοιώς την αγροτιά, ας της δώσει … 6 αριθμούς του Τζόκερ.

ΥΓ: Όπως είπε ο Όσκαρ Ουάιλντ, «το χιούμορ είναι η ευγένεια των απελπισμένων.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Akousa pws o dhmarxos agorase 10 gates,5 arsenikes 5 8ulhkes kai se ligous mhnes ua exei lh8ei to 8ema.Epishs kalese osous polites dia8etoun gates na tis xamolusoun stous dromous.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.