Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Ζήτησε προτάσεις για την τόνωση της τοπικής οικονομίας ο Φωτάκης

Ζήτησε προτάσεις για την τόνωση της τοπικής οικονομίας ο Φωτάκης

Αρκετά συχνά παίρνει τον λόγο στα δημοτικά συμβούλια του Αγρινίου ο πρόεδρος του Σώματος Βασίλης Φωτάκης και μάλιστα για τον λόγο αυτό χρειάζεται να ανεβαίνει στην έδρα και να εκτελεί χρέη προέδρου ο Χ. Κορδολαίμης. Στο χθεσινό συμβούλιο πάντως ο κ. Φωτάκης, αφού υπερασπίστηκε τον προϋπολογισμό της δημοτικής Αρχής, κατέθεσε και μια πρόταση που προκάλεσε συζήτηση στο συμβούλιο.

Κάλεσε τους συμβούλους να έρθουν σύντομα με τις προτάσεις τους για το πώς μπορεί να υπάρξουν συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα για να τονωθεί η τοπική αγορά, συγκεκριμένες προτάσεις δηλαδή για βοήθεια και κίνητρα που μπορεί να δοθούν προς τους τοπικούς επαγγελματίες και επιχειρηματίες ώστε να «ανοίξει» οικονομικά η πόλη και να χτυπηθεί η ανεργία και με την βοήθεια του Δήμου. Ακόμη ζήτησε και ιδέες από όλους για ελαφρύνσεις ή διευκολύνσεις που μπορεί να γίνουν προς ειδικές κατηγορίες δημοτών ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Μάλιστα ο κ. Φωτάκης ζήτησε οι προτάσεις να είναι τέτοιες που να μπορούν να εγγραφούν σε συγκεκριμένους κωδικούς στον προϋπολογισμό ή τις αναμορφώσεις του τεχνικού προγράμματος και να συζητηθούν σε έκτακτη συνεδρίαση με αποκλειστικό το συγκεκριμένο θέμα. Αν μη τι άλλο, ήταν μια καινούρια πρόταση κι αναμένεται να δούμε ποιες παρατάξεις θα ανταποκριθούν και σε πόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μιας και, επί της ουσίας, πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο για την πόλη που μπορεί να περιλάβει ιδέες από όλες τις πλευρές.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Κυριε φωτακη τωρα τα θυμηθηκατε;πεντε χρονια τι κανατε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.