Σάββατο, Φεβρουάριος 16, 2019

Ζητούν περισσότερη αστυνόμευση σε Καινούργιο, Παναιτώλιο και Παραβόλα

troxaio-kainourgio (4)

Αναβρασμός επικρατεί στα παρατριχώνια χωριά εξαιτίας της παραβατικότητας που είναι σε έξαρση αλλά και των κινδύνων που ελλοχεύουν στο άθλιο (κατ’ επίφαση εθνικό) οδικό δίκτυο της περιοχής που διασχίζει κατοικημένες περιοχές αλλά έχει και πολλά σημεία παγίδες (όπως στα Αμπάρια).

Σε Καινούργιο, Παραβόλα και Παναιτώλιο επικρατεί διάχυτος προβληματισμός  και τα προβλήματα που προκύπτουν τέθηκαν επί  τάπητος  σε συνάντηση που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή και στην οποία συμμετείχαν οι προέδρων των χωριών, Τοπικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Χαρακτηριστικό είναι πως και τις ημέρες που ακολούθησαν της συνάντησης στο Καινούργιο προκλήθηκε αναστάτωση από θρασύτατη διάρρηξη σε οικία  όπου οι δράστες άρπαξαν κοσμήματα  ενώ ακολούθησε και απόπειρα διάρρηξης σε άλλη οικία αλλά ο συναγερμός απέτρεψε  τους επιτήδειους.

«Αυτή η διάρρηξη δεν ήταν η μοναδική που έγινε τον τελευταίο καιρό στην τοπική κοινότητα. Κάθε εβδομάδα σχεδόν έχουμε τέτοια κρούσματα. Αποφασίσαμε να κάνουμε μία συνάντηση με τους Προέδρους του Παναιτωλίου και της Παραβόλας για να συνεννοηθούμε, έτσι ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», αναφέρει  στο agrinionews.gr o πρόεδρος  της Δημοτικής Κοινότητας Καινουργίου Κωνσταντίνος Ευθυμίου:

Ο κ. Ευθυμίου αναφέρει εξάλλου –το προφανές σε όλους-  πως πολύ σοβαρό είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα. «Τώρα τελευταία έχουμε θρηνήσει θύματα, έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς και υλικές ζημιές. Βιώνουμε κάτι πάρα πολύ δύσκολο στον οδικό μας άξονα. Επίσης υπάρχει και μεγάλη ηχορύπανση εντός του ιστού της τοπικής κοινότητας. Κυκλοφορούν μηχανάκια χωρίς άδεια οδήγησης, χωρίς φωτισμό, χωρίς πινακίδες και δεν υπάρχει καμία επέμβαση από την αστυνομία. Το μόνο που γίνεται είναι να περάσει μία βόλτα το περιπολικό. Έτσι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Αυτές είναι οι ανησυχίες των πολιτών που θέλουμε να μεταφέρουμε στον Αστυνομικό Διευθυντή», σημειώνει.

Σήμερα λοιπόν, Πέμπτη 19 Ιουλίου, επρόκειτο να σταλεί έγγραφο στον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας με το οποίο οι πρόεδροι  των χωριών ζητούν συνάντηση για τα ζητήματα της αστυνόμευσης.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.