Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, 2020

«Εξαγωγές, απάντηση στην κρίση», θέμα αυριανή ημερίδας για τους επιχειρηματίες της Δυτικής Ελλάδας

Περισσότερες από 150 επιχειρήσεις που αναπτύσσουν εξαγωγική δραστηριότητα και εδρεύουν στην Δυτική Ελλάδα έχουν προσκληθεί στην ημερίδα που διοργανώνει αύριο (Τετάρτη) το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στην Πάτρα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο «Εξαγωγές, απάντηση στην κρίση».

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου για τα έτη 2012-2013 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αλκιβιάδη Καλαμπόκη. Ο κ. Καλαμπόκης θα αναφερθεί εκτενώς και στην υλοποίηση των δράσεων του Οργανισμού για το έτος 2011. Δράσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς συμπίπτουν με μια περίοδο σημαντικής ενίσχυσης των εξαγωγών και διείσδυσης όλο και περισσοτέρων ελληνικών επιχειρήσεων σε αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτων χωρών.

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων αποτελεί βασική επιλογή της Περιφέρειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, την αξιοποίηση των παραγωγικών της πλεονεκτημάτων και την συρρίκνωση της ανεργίας που αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και κεντρικό πολιτικό στόχο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, με την συνδρομή των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας έχει καταγράψει τον αριθμό των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας που παρουσιάζουν ενεργό εξαγωγική δράση και, μεταξύ άλλων, στόχος της ημερίδας είναι εκ μέρους των επιχειρήσεων να κατατεθούν και συγκεκριμένες προτάσεις προς την διοίκηση του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου για την ενθάρρυνση των εξαγωγών, την προβολή των προϊόντων αλλά και την αντιμετώπιση τυχόν εμποδίων που λειτουργούν ανασχετικά στην αύξηση των εξαγωγών.

«Η ενίσχυση των εξαγωγικών προσανατολισμών των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας είναι μέρος της απάντησης στην κρίση», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια, στο πλαίσιο των πολιτικών της πρωτοβουλιών για την τόνωση της παραγωγής, προσβλέπει στην εξωστρέφεια και στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, μέσα σ’ ένα υγιές περιβάλλον που θα ενθαρρύνει συνολικά την επιχειρηματικότητα και θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Η ημερίδα που διοργανώνουμε δεν περιορίζεται στο κομμάτι της ενημέρωσης των επιχειρήσεων. Θέλουμε ν’ ακούσουμε τους εξαγωγείς, να δούμε τις προτάσεις τους και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου να αξιολογήσουμε την υλοποίηση τους».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.