Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

«Καραγκιόζης ο μεγάλος master chef» στο Αγρίνιο

«Καραγκιόζης ο μεγάλος master chef» στο Αγρίνιο

Ο συμπολίτης μας καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός ζωντανεύει το Θέατρο Σκιών την Κυριακή 10/04/2011 για πρώτη φορά στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρίνιου.
Μόνο για δυο παραστάσεις στις 11:00 το πρωί και στις 6:00 το απόγευμα, τη Κυριακή 10/04/2011 το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών «Χρήστος Πατρινός» θα παρουσιάσει τη ξεκαρδιστική παράσταση «Καραγκιόζης ο μεγάλος master chef» για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι την λαϊκή μας τέχνη.
Όπως τονίζει ο κ. Πατρινός η Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα το Αγρίνιο υπήρχε χώρος πολιτισμού του λαϊκού αυτού θεάματος και μεγάλωσε όλους τους Αγρινιώτες. Παλιότερα υπήρχε μόνιμο μεγάλο θέατρο σκιών στη πόλη τα Διονύσια ¨το μαντράκι¨ που το έλεγαν οι Καραγκιοζοπαίχτες. Από εκεί έχουν περάσει σχεδόν όλοι οι μεγάλοι Καραγκιοζοπαίχτες.
Το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών του Χρήστου Πατρινού, συνεχίζοντας την παράδοση και έχοντας ως κύριο σκοπό τη διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, συμβάλλει τόσο με τις παλαιές όσο και με τις νέες παραστάσεις στην ανάδειξη του λαϊκού αυτού θεάματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες η καταξιωμένη εκπομπή της ΕΤ-1 “Παρασκήνιο” που εδώ και τρεις δεκαετίες καταγράφει τις σημαντικότερες μορφές της πολιτιστικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας τίμησε τον συμπολίτη μας καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πατρινό με 2 προβολές στην ταινία αφιέρωμα Καραγκιόζης-δεν είμαι εδώ!

Καραγκιόζης ο μεγάλος master chef
Σενάριο: Χρήστος Πατρινός Μουσική: Ειρήνη Μαμμάση
Σκηνοθεσία: Λένα Βουδούρη

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.