Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

«Μαγική εικόνα» αριθμών χαρακτηρίζει τον απολογισμό λέει ο Παπαναστασίου

«Μαγική εικόνα» αριθμών χαρακτηρίζει τον απολογισμό λέει ο Παπαναστασίου

Απολογισμός : «Μαγική εικόνα» αριθμών
Μιλώντας για τον απολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτσι όπως παρουσιάσθηκε από τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» Γιώργος Παπαναστασίου σημειώνει:
«Στο μόνο που συμφωνούμε με τον κ. Κατσιφάρα, είναι πως οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας σήμερα βιώνουν ένα μαρτύριο και τους λείπει η ελπίδα και η προοπτική. Οι φιλόδοξες και υπέρμετρες εξαγγελίες όπως εκφράστηκαν πριν από ένα χρόνο, σήμερα ατυχώς διαψεύδονται.
Ο κ. Κατσιφάρας στην τοποθέτησή του, περιέγραψε μια «μαγική εικόνα» αριθμών και λέξεων που απέχει πολύ από την πραγματικότητα την οποία ζούμε όλοι μας απ όποια περιοχή κι αν προερχόμαστε. Και συνεχίζει να παρουσιάζει τα αυτονόητα ως «έργο».
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει και δεν απέκτησε συγκεκριμένη στρατηγική, δεν χάραξε στόχους και δεν έχει μόνιμη αναπτυξιακή κατεύθυνση.
Στο δυσμενές αυτό περιβάλλον, κάθε έργο- έτσι όπως περιγράφεται -έχει τα χαρακτηριστικά της αποσπασματικής παρέμβασης που κάθε άλλο παρά δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις ανάπτυξης σε οποιοδήποτε τομέα.
Στην αντίθετη κατεύθυνση σοβαρά ζητήματα όπως οι οδικοί άξονες, οι ουσιαστικές πολιτικές στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, της επιχειρηματικότητας και η στήριξη των ίδιων των πολιτών στην σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν μέσα από μόνιμες δομές πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής, παραμένουν ανοικτά, χωρίς να υπάρχει προοπτική δρομολόγησης λύσεων.
Ένα χρόνο μετά, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση ακόμη αναζητά το θεσμικό της ρόλο, μπλεγμένη σε γραφειοκρατικά γρανάζια αρμοδιοτήτων οι οποίες ακόμη δεν έχουν σχηματοποιηθεί και όπως αναφέρεται έχουν άμεση ανάγκη επαναπροσδιορισμού και αλλαγών. Συνεχίζει να παραμένει απλός διοικητικός διαχειριστής θεμάτων, ανακυκλώνοντας υπογραφές αποφάσεων που λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.