Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Άγριλος: Διαμαρτυρία το Σάββατο, συμβούλιο Ξηρομέρου την Παρασκευή

Άγριλος: Διαμαρτυρία το Σάββατο, συμβούλιο Ξηρομέρου την Παρασκευή

Διαμαρτυρία το Σάββατο 28 Μαΐου, στον Άγριλο κατά της δημιουργίας Κέντρου Μεταναστών
Για το Σάββατο 28 Μαΐου 2011, στις 10 το πρωί, έχει προγραμματιστεί η διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο στον Άγριλο.
Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη χθες το βράδυ στο Δημαρχείο του π. δήμου Μεδεώνος στην Κατούνα, στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κομποτιάτης, Δημήτρης Τζαβαλάς, Γούδας Μιχάλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Κατούνας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι από τοπικές κοινότητες, εκπρόσωποι από φορείς και συλλόγους του χωριού…
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αφού πρώτα ο δήμαρχος τους ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη Μανώλη Όθωνα ενάντια στη δημιουργία Κέντρου κράτησης Μεταναστών, στη συνέχεια οι τοπικοί φορείς αλλά και οι απλοί πολίτες κατέθεσαν τις απόψεις τους και εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους στη δημιουργία κέντρου λαθρομετανάστευσης στο στρατόπεδο του Άγριλου.
Μετά την σύσκεψη και μετά από απαίτηση όλων των παρευρισκομένων αποφασίστηκε η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα και συγκέντρωση- διαμαρτυρία έξω από το στρατόπεδο στον Άγριλο, για το Σάββατο 28 Μαίου 2011, στις 10 το πρωί για να ματαιωθεί η εγκατάσταση Κέντρου κράτησης Μεταναστών γιατί η περιοχή δεν αντέχει πλέον άλλη απαξίωση.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου με θέμα το κέντρο κράτησης μεταναστών στον Άγριλο
Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, ώρα 8:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων, στον Αστακό
Έντονη ανησυχία στους κατοίκους των Φυτειών και της Παπαδάτου αλλά και όλης της περιοχής, έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργού Παπουτσή για το Κέντρο Μεταναστών που θα δημιουργηθεί στο στρατόπεδο στον Άγριλο. Έτσι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, εξέδωσε πρόσκληση με την οποία συγκαλεί εκτάκτως στο Δημοτικό κατάστημα Αστακού, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, ωρα 8:00 μ.μ. σε συνεδρίαση με θέμα την λήψη Απόφασης για την δημιουργία στρατοπέδου «Ψαρογιάννη» ως κέντρου πρώτης υποδοχής μεταναστών στην θέση «Άγριλος» της Τοπικής Κοινότητας Παπαδάτου του Δήμου Ξηρομέρου.
…………………………………………
xiromeronews.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.