Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Άνεργοι μένουν (και)ιατρικοί επισκέπτες στην περιοχή μας

Άνεργοι μένουν (και)ιατρικοί επισκέπτες στην περιοχή μας

 Οι εξελίξεις στην φαρμακοβιομηχανία είναι τόσο ραγδαίες που κυριολεκτικά δεν τις προλαβαίνουν οι άνθρωποι που για χρόνια δουλεύουν σε αυτή. Φυσικά, δεν είναι για καλό αλλά αντίθετα θα προκαλέσουν μια ακόμα μεγάλη συνεισφορά στην ανεργία, ειδικά σε περιοχές σαν τη δική μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, από την αρχή του Ιανουαρίου αναμένεται μεγάλη φαρμακοβιομηχανία να απολύσει το μισό της προσωπικό στη χώρα κάτι που μεταφράζεται στην περιοχή μας σε απολύσεις των μισών ιατρικών επισκεπτών που διαθέτει και που όλοι τους είναι οικογενειάρχες και με αρκετά χρόνια δουλειάς. Όπως συνηθίζουν, βέβαια, τέτοιες εταιρίες δεν θα τεθεί θέμα αποζημιώσεων με την απόλυση, καθώς αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι δικαστικές και εργασιακές εμπλοκές για ευνόητους λόγους.

Πάντως, το όλο θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και όλοι ξέρουν ότι αυτό έγινε από την οικονομική κρίση, όπου έπεσαν κατακόρυφα οι πωλήσεις ακόμη και απολύτως απαραίτητων φαρμάκων, αλλά και από την αυστηροποίηση στις προμήθειες και στην πρακτική των διαγωνισμών στα νοσοκομεία. Αυτά βέβαια καλούνται να τα πληρώσουν με απολύσεις-ποιοι άλλοι-οι πωλητές που είναι και ο πιο εύκολος στόχος, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να τα πληρώσουν οι μάνατζερ των δυο ή τριών κολοσσών της αγοράς…

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πιο πρόσφορη δικαιολογία που χρησιμοποιείται από τις πολυεθνικές κυρίως εταιρίες -που στόχο έχουν την εκμηδένιση, πρωτίστως των ελληνικών εταιριών ώστε να μην έχουν καθόλου εσωτερικό ανταγωνισμό-είναι το σπάσιμο της πατέντας γνωστών φαρμάκων και ειδικά ενός πασίγνωστου κατά της χοληστερόλης, που κυριαρχεί στην αγορά και που θα μπορεί να φτιάξει πλέον τη δραστική του ουσία η κάθε εταιρία. Αυτό καταργεί την αποκλειστικότητα που είχε η πολυεθνική και άρα…πάμε σε απολύσεις.

Δυστυχώς, οι μονοπωλιακές πρακτικές δεν είναι τωρινό φαινόμενο και ευνοήθηκαν και από το βαρύ και δυσκίνητο κράτος. Τώρα οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της πελατειακής οικονομίας κράτους-μεγάλων εταιριών όπως οι ιατρικοί επισκέπτες στο Αγρίνιο.

 Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.