Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, 2020

“Άνοιξε η γη και κατάπιε” τους δραπέτες!

drapetes_515635945– Μπλόκα της αστυνομίας στα ελληνοαλβανικά σύνορα – Θα ρίξουν ευθύνες στο στρατό αν διαφύγουν;

– Τεράστια ανησυχία για τους αδίστακτους κακοποιούς που παραμένουν άφαντοι
– Φαίνεται να γνωρίζουν μονοπάτια για Αλβανία που χρησιμοποιούν έμποροι ναρκωτικών και κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών
– Φόβοι μήπως οι δραπέτες κλέψουν σκάφος και φύγουν για Αλβανία – Σε επιφυλακή το λιμενικό

 

Είναι οπλισμένοι με καλάσνικοφ και αδίστακτοι! Πυροβολούν εξ’ επαφής αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ελευθερία τους και μάλιστα σχεδίαζαν την απόδραση του συμπατριώτη τους κι εξίσου επικίνδυνου κακοποιού Αλκέτ Ριζάι ανατινάσσοντας την περίφραξη των φυλακών.

 Οι αστυνομικές αρχές “χτενίζουν” τα ελληνοαλβανικά σύνορα προκειμένου να εντοπίσουν τους επικίνδυνους δραπέτες που βρίσκονται μία ανάσα από το να περάσουν στην Αλβανία. Σε επιφυλακή είναι και το λιμενικό… Ωστόσο, οι κακοποιοί παραμένουν άφαντοι. Το μόνο αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποια κλοπή αυτοκινήτου στην ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκονται.

«Δεν φαίνεται να έχουν διαφύγει Αλβανία. Τουλάχιστον, ακόμη. Έχουν “λουφάξει”. Πιθανότατα επεξεργάζονται τον τρόπο μετακίνησής τους» αναφέρει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, επικεφαλής των ερευνών εντοπισμού του 36χρονου Μαριάν Κόλα και 27χρονου Ιλίρ Κούπα. Στην περίπτωση όμως που έχουν καταφέρει να περάσουν στην Αλβανία, έχει ευθύνη ακόμη και ο στρατός; Φαίνεται να γνωρίζουν κρυφές διαδρομές που ακολουθούν έμποροι ναρκωτικών και κυκλώματα λαθρομεταναστών

Το ανησυχητικό ωστόσο στοιχείο, είναι πως οι επικίνδυνοι δραπέτες φαίνεται να γνωρίζουν την περιοχή. Αυτό το συμπέρασμα, σύμφωνα με τους επικεφαλής αξιωματικούς, προκύπτει από το γεγονός ότι οι επικίνδυνοι κακοποιοί δεν κινήθηκαν από τον «γρήγορο δρόμο» Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας αλλά από διαδρομές που ακολουθούν έμποροι ναρκωτικών και κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών. Μετά τον εντοπισμό τους στον κόμβο Αγγέλη στην Άρτα, όπου άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών πήραν την διαδρομή, «δρόμο των ναρκωτικών» λένε οι αστυνομικοί, Φιλιππιάδα-Καναλάκι-Γλυκή-Παραμυθιά, όπου συνηθίζουν να κινούνται κάθε είδους «λαθρέμποροι».
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί επισημαίνουν ότι στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσπρωτίας υπάρχουν περισσότερα από… 200 περάσματα, μέσα από δασώδεις περιοχές, όπου έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν ότι χρησιμοποιούνται από «παράνομους» και μη για την πεζή είσοδο ή έξοδο στη χώρα μας. Επίσης, στη θαλάσσια περιοχή από Σαγιάδα Θεσπρωτίας και πάνω υπάρχουν δεκάδες μαρίνες από τις οποίες οι δραπέτες θα μπορούσαν να αρπάξουν κάποιο σκάφος και κόστα-κόστα να φθάσουν στην Αλβανία. Γι αυτό σε όλη αυτή την περιοχή έχουν αναπτυχθεί σκάφη του Λιμενικού Σώματος στην προσπάθεια ανακοπής μιας τέτοιας επιλογής από την πλευρά των κακοποιών.

Την χθεσινή νύχτα, οι έρευνες δεν είχαν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, παρά τον μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, τα ηλεκτρονικά μέσα και τις θερμικές κάμερες, που χρησιμοποιήθηκαν. Έγιναν πολλές προσαγωγές Αλβανών οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή, ενώ αξιοποιείται κάθε πληροφορία.
Στη περιοχή Προσήνη Σουλίου, οι αστυνομικές δυνάμεις που καταδιώκουν τους Αλβανούς δραπέτες, των φυλακών Τρικάλων εντόπισαν, το απόγευμα, σε απόκρημνη ρεματιά το μηχανάκι που φέρεται να είχαν κλέψει , από το χωριό Γλυκή, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν προς την Αλβανία. Οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, κατευθύνονται πρός την περιοχή , όπου αναμένεται το βράδυ, με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων και θερμικών καμερών, να γίνει μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και σύλληψη των αλβανων κακοποιών, πρίν περάσουν τα σύνορα με την Αλβανία.
Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στα δύο αυτοκίνητα και ταυτοποιήθηκαν με εκείνα των Κούπα και Κόλα.

www.newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.