Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Άποψη του Στέλιου Αγγελή

Άποψη του Στέλιου Αγγελή

AGGELHSΥποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας με την Οικολογική Δυτική Ελλάδα

Στις 5 του τρέχοντος μηνός, από τα μέσα ενημέρωσης άκουσα, ότι τα Τρίκαλα, θα είναι η πρώτη πόλη που θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα, Λεωφορεία χωρίς οδηγό!!

Για πολλούς, πρόκειται για παιγνιδάκι. Το ίδιο είχαν πει πολλοί, πριν 25χρόνια με τα κινητά τηλέφωνα. Ποιος φανταζόταν ότι, εντός ενός τετάρτου (1/4) τού αιώνα, αυτή η τόσο μικρή συσκευή, θα μπορούσε ν’ ακούγεται και να μιλάει, απ’ άκρο εις άκρο του πλανήτη, και πέρα απ’ αυτόν!!

Τι λένε στις μέρες μας οι υποψήφιοι του Καλλικράτη; Από κανέναν δεν έχω ακούσει τίποτα σχετικό. Κανένας δεν θέλει να καταλάβει, ότι αν οι ηγήτορες δεν πιστέψουν στις νέες τεχνολογίες, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος, δεν θα μπορέσουν με τίποτα να πείσουν και να δώσουν όραμα στον καθημερινό πολίτη, ώστε να δει το μέλλον και να μπορέσει να ζήσει χωρίς να υποφέρει!!

Τις δεκαετίες του 1960, 1970, όταν είχαν έρθει και στην χώρα μας οι τεράστιες μπετονιέρες που ανέβαζαν το μπετόν σε κάθε όροφο, οι μπετατζήδες έκαναν απεργίες και ξήλωναν τα πεζοδρόμια, επειδή θα έμεναν χωρίς δουλειά.

Την ίδια περίπου εποχή, κάποιοι ‘φευγάτοι’, σε κάποια απλά περιοδικά έγραφαν, ότι σε 30-40 χρόνια το μεροκάματο θα ήταν 3-4ώρες!!

Τελικά στις μέρες μας, δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου να δουλεύουμε. Η τεχνολογία μπορεί να μας καλύψει. Το αν δεν μπορούμε να κάνουμε σωστή διανομή πλούτου, είναι άλλο θέμα!!

Πρέπει πάντως, ν’ αναγνωρίσουμε την σωστή τεχνολογία και να την εκμεταλλευτούμε, απορρίπτοντας την ανθυγιεινή και καταστροφική, και για το περιβάλλον!!

Προς το παρόν συνιστώ, τουλάχιστο για τον νομό μας, να κάνουμε προσπάθεια και να επανέλθουμε στα χωριά μας. Με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών να καλλιεργήσουμε τα εγκαταλειμμένα χωράφια, και να βοσκήσουμε στη φύση κάποια ελάχιστα οικόσιτα ζώα για την οικογενειακή μας κατανάλωση. Ο τρόπος αυτός θα μας βοηθήσει, για να γίνει η ζωή μας πιο ήρεμη, πιο οικονομική, και πιο οικολογική!!

Αν μάλιστα οι αρχές της χώρας, μάς βοηθήσουν να οργανωθούμε σε ομάδες, για να μειώσουμε και το κόστος παραγωγής, θα καταπολεμήσουμε, προσωρινά τουλάχιστο, και την ανεργία!!

Η χρήση της τεχνολογίας, είναι αναπόφευκτη. Χρειάζεται υπομονή, ώσπου ν’ αναγκαστούν οι ιθύνοντες του πλανήτη, να μας πούνε και να εφαρμόσουν την αλήθεια!! Μόνο με την αλήθεια θα πεισθεί ο κόσμος, κι αν δεν πεισθεί, θα χάσουν αυτοί που έχουν!!

Το επόμενο τεράστιο βήμα της ανθρωπότητας, μπορεί αν θελήσουμε, να μην είναι καταστρεπτικό!!

Στην προσωπική μου ιστοσελίδα (www.aggelis-st.gr), …. αναλύω περισσότερο το σκεπτικό μου!!

AGGELIS

      

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.